Ministarstvo odbilo da da dozvolu za kulu u Beogradu na vodi

Biznis 20. sep 201610:40 > 16:35
Izvor: Promo

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture odbilo je da da dozvolu za izgradnju Kule Beograd u okviru projekta Beograd na vodi, prenosi Kurir. "Beograd na vodi“: Dozvole su fazne, dopunili smo dokumentaciju.

Ministarstvo građevinarstva donelo je zaključak kojim se odbacuje zahtev „Beograda na vodi“ za izdavanje građevinske dozvole za izgradnju šipova za Kulu Beograd, faza 1, etapa 1, zbog formalnih nedostataka, navodi se u obrazloženju objavljenom na sajtu Ministarstva.

Za ovaj list su potvrdili da su 15. jula zaključkom odbacili zahtev preduzeća „Beograd na vodi“. Kako su naveli iz Ministarstva, osnovni razlog za odbacivanje je bio taj što je investitor zahtev podneo u papirnoj umesto u elektronskoj formi, kao i drugi tehnički razlozi –  podsećaju da je potrebno dostaviti izveštaj revizione komisije za obe faze izgradnje, ugovore o izgradnji nedostajuće infrastrukture sa odgovarajućim imaocima javnih ovlašćenja. Izvod iz projekta za građevinsku dozvolu nije izgrađen u skladu sa Pravilnikom o sadržini, načinu i postupku izrade i načinu vršenja kontrole tehničke dokumentacije prema klasi i nameni objaekta, navedeno je.

„U skladu sa Zakonom o planiranju i izgradnji i Pravilnikom o objedinjenoj proceduri, investitor je imao rok od 30 dana za usaglašavanje, ali je proverom u evidenciji utvrđeno da je rok protekao, a da investitor nije podneo novi zahtev“, kazali su za Kurir u Ministarstvu i naveli da postupaju prema svim podnosiocima na isti način, a da je uslov za dobijanje građevinske dozvole ispunjenje svih uslova predviđenih zakonom.

Podsetimo, o projektu Beograd na vodi za Insajder govori gradonačelnik Siniša Mali. „Insajder bez ograničenja“ možete gledati na N1, večeras od 21 sat.

Ministarstvo

Ministarstvo

„Beograd na vodi“: Dopunili smo dokumentaciju

U reakciji na odluku Ministarstva, kompanija „Beograd na vodi d.o.o.“ saopštila je da se radovi odvijaju u skladu s dozvolom za pripremne radove, koju je izdalo Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture. Reč je jednoj od tri dozvole, koje se izdaju fazno, a na osnovu leks specijalisa koji je usvojila Skupština Srbije.

„Sa Ministarstvom su usaglašavani tehnički aspekti njegove primene. Ministarstvo je zbog toga što je zahtev već bio podnet, a određeni detalji u toku samog postupka usaglašeni, odbilo zahtev za izdavanje građevinske dozvole za Kulu Beograd, kako bi omogućilo da se pravno-formalno podnese novi usaglašeni zahtev. Kompanija ‘Beograd na vodi d.o.o.’ je dopunila dokumentaciju, dobila saglasnost Revizione komisije za stručnu kontrolu tehničke dokumentacije i u postupku je dobijanja dozvole za radove na sledećoj etapi Kule Beograd“, kaže se u saopštenju kompanije.