Dojče banka zatvara 200 poslovnica u Nemačkoj

Biznis 18. jul 201612:43 > 14:55
Podeli:
Izvor: Reuters/Wolfgang Rattay

Nemački bankarski div Dojče banka u ponedeljak je objavioi da planira da zatvori gotovo 200 poslovnica u emačkoj, navodeći među glavnim razlozima takvog poteza bančine mere smanjenja troškova i preusmeravanje klijenata na internetsko bankarstvo.

Prema informaciji objavljenoj na službenoj internetskoj stranici nemačke banke u nedelju, više od četvrtine poslovnica Dojče banke širom Nemačke – 188 od 723 – biće zatvoreno ili udruženo na većim lokacijama, pri čemu će najteže biti pogođena nemačka savezna država Severna Rajna-Vestfalija.

Takav potez deo je nastojanja usmerenih na smanjenje troškova u poslovanju nemačkog bankovnog diva čije deonice beleže oštar pad od početka ove godine i čija je tržišna vrednost smanjena na oko 18 milijardi dolara.

Kristijan Seving, načelnik Odeljenja za poslovanje s privatnim i komercijalnim klijentima u Dojče banci izjavio je da je zatvaranje poslovnica povezano s povećanim fokusom klijenata na internetsko bankarstvo i da će banka investirati 750 miliona evra u digitalnu ponudu do 2020. godine.