Vučić: Ovakve rezultate nismo imali od Drugog svetskog rata

Biznis 14. jul 201615:40 > 15:46
Podeli:
Izvor: Tanjug/ Rade Prelić

Srbija će ove godine pokušati da bude u prve tri države u Evropi sa rastom BDP-a, rekao je mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić.

To je velika vest, i nismo uspeli to zahvaljujući genijalnoj vladi, već građanima, rekao je on na konferenciji za novinare održanoj posle sastanka sa predsednikom RS Miloradom Dodikom.

 „To su rezultati koje Srbija nije imala od Drugog svetskog rata pa ovamo, 2016/ 2017. će biti to… Niko na svetu ne može da me demantuje, jer su to merljive stvari“, naveo je.

Ljudi će tada osetiti boljitak, ali nećemo ugroziti naše javne finansije, istakao je. Važna nam je stabilnost, zahvalan sam predsedniku Dodiku što su uvek imali i interes Srbije na umu u svojim postupcima, dodao je.

Odgovarajući na pitanje šta Srbija može da preduzme po pitanju istrage EK o ceni čelika, Vučić je rekao da je „argumentacija na našoj strani“.

Imamo ozbiljnu argumentaciju, radićemo sa kineskim advokatima koji rade u Briselu, argumentacija je čista, dodao je. „Mislim da nemamo velikih problema, što se antidapinga tiče, mislim da je sva argumentacija na našoj strani“, naveo je.

On je istakao da je ostvarena pobeda što se tiče broja putnika na letu Er Srbije za Njujork.

Dodao je i da se nada da će, posle Njujorka, uskoro biti uveden direktan let iz Beograda za Peking.

„Čuvaćemo odnose sa Rusijom“

Govoreći o razgovoru sa izvestiocem Evropskog parlamenta Dejvidom Mekalisterom, rekao je da je to bio dobar i korektan sastanak. „Ja sam govorio šta Srbija misli, kad bude postojalo nešto novo o čemu Srbija treba da se izjasni, Srbija će se uzjasniti“, naveo je Vučić. Čuvaćemo odnose sa Rusijom, dodao je.

„Očekujem da 18. jula otvorimo poglavlja 23 i 24 , dobro je da se tog dana u Briselu sastanemo i sa američkim državnim sekretarom Džonom Kerijem i tu priliku nećemo da propustimo, a posle toga sledi nastavak dijaloga s Prištinom i mnogo toga još treba da se uradi“, naveo je.

Vučić rekao i da dvojica zatvorenika koji su iz američke baze Gvantanamo prebačeni u Srbiju, ne predstavljaju nikavu opasnost po nacionalnu i bezbednost građana. On rekao da ta dvojica zatvorenika „i kada bi hteli, ne bi mogli ništa da urade jer su dobro čuvani“, da su pod stalnim nadzorom naših organa i da su na to i pristali.