Sajt za nekretnine dobio podršku od 700 hiljada evra

Biznis 13. jun 201619:55 > 20:11
Podeli:
Izvor: N1

Srpska startup zajednica postaje sve brojnija i sve uspešnija. Raste broj investicija, a pažnju je privukla i najveća u toj oblasti do sada - investicioni fond South Central Ventures, podržao je sa 700 hiljada evra startup City Expert koji uvodi najnovija tehnološka rešenja u prometu nekretninama.

Za manje od godinu dana postojanja kompanija je povećala broj zaposlenih sa dva na 50

O atmosferi za poslovanje, počecima, i uslovima za uspeh, za Infobiz je govorio generalni direktor City Experta, Igor Jović.

Poremetili smo kompletno tržište u pozitivnom smislu, postavili nove standarde u funkcionisanje tržišta nekretnina, kaže o startap-u City Expert jedan od osnivača kompanije.

„Koristeći najnovije tehnologije mi smo napravili sistem da se online pregleda nekretnina, tako da ćete o njoj steći kompletan utisak i pre nego što odete da je pogledate. To vam štedi i vreme i novac“, kaže Jović.

On podseća i na to da je prva stvar koju želite da znate kada tražite stan – raposred prostorija. Za to na sajtu City Expert postoje interaktivne mape, profesionlane fotografije svake prostorije, a dodatno su napravili i video turu svake nekretnine. Iz kućne fotelje pregledaćete sve što vas zanima, kaže Jović.

Naglašava da su za godinu dana postoijanja stekli 900.000 korisnika, i više od 30.000 klijenata. Za one koji traže stan, korišćenje usluga sajta je besplatno.

Na pitanje kako je tekao proces dobijanja sredstava od investicionog fonda, Jović objašnjava da je fond South Central Ventures njih kontaktirao, jer su beležili rast od 58 % mesećno. Na sastanku sa predstavnicima fonda shvatili su da Fond daje podršku u smislu daljeg razvijanja posla. Tih 700.000 evra uložiće u dalje unapređenje platforme što će olakšati njeno korišćenje, ali i širenje i van granica Srbije.

Govoreći o preprekama koju su na putu svih koji pokreću biznis, Jović kaže da pored standardnih poput finansija i regulativa, postoji i otpor sredine. Nove ideje su teško probijaju, potrebni su posvećenost i požrtvovanost. Kako kaže, investicija nije cilj, ona je samo sredstvo da se ciljevi ostvare.

Više vesti iz ekonomije možete pogledati u našoj emisiji InfoBiz, koja se emituje radnim danom od 18.10h.