Strane kompanije najpoželjniji poslodavac

Biznis 17. maj 201613:46 > 13:47
Podeli:
Izvor: Pixabay.com

Rad u stranim privatnim kompanijama najpoželjniji je za 40 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju "Najpoželjniji poslodavac 2016". Od vidine plate ispitanicima su važniji međuljudski odnosti i mogućnost za stručno usavršavanje.

Više od četvrtine anketiranih volelo bi da radi u državnim firmama, dok bi se oko 17 odsto učesnika istraživanja opredelilo za domaću privatnu kompaniju, pokazuju rezultati istraživanja u kojem je tokom februara i marta učestvovalo više od 10 000 ispitanika na sajtu Poslovi.infostud.com.

Prema ocenama ispitanika, deset najbolje ocenjenih kompanija su: Coca- Cola HBC -Srbija d.o.o Zemun, NIS A.D. Novi Sad, Telenor d.o.o Beograd, JP EPS Beograd, Telekom Srbija a.d Beograd, Nordeus d.o.o. Beograd, Microsoft Software d.o.o. Beograd, Philip Morris Services d.o.o Beograd, JP Pošta Srbije Beograd, Delta holding d.o.o Beograd.

Kod poslodavaca se, prema rezultatima istraživanja, najviše cene dobri međuljudski odnosi i radna atmosfera. Na drugom je mestu je prilika za stručno usavršavanje i napredovanje, dok se visina plate, odnosno materijalni razlozi, nalaze na trećem mestu.

Među kriterijumima koji utiču na atraktivnost poslodavca se nalazi i sigurnost radnog mesta, ugled i reputacija kompanije, ali i dobar tretman menadžmenta prema zaposlenima.