Vučić: Veće zarade za prosvetne i zdravstvene radnike

Biznis 28. mar 201614:22 > 14:28
Izvor: Tanjug/Nemanja Jovanović

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da deficit u Srbiji u prva tri meseca ove godine bude oko 15 milijardi dinara.

„Predviđeni deficit nam je 62 milijarde dinara za prvo tromesečje, zbog najvećih kamata u februaru i martu. Mislim da nam deficit neće biti ni blizu te 62 milijarde, to nam je odobreno u MMF-u i Svetskoj banci. Očekujem da deficit ne bude veći od 15 milijardi u prva tri meseca“, kazao je Vučić u Koceljevi.

On je rekao da će uz takve rezultate u ekonomiji primanja prosvetnih i zdravstvenih radnika biti povećana. „Pred kraj godine povećali smo primanja prosvetnih radnika za četiri odsto i tri odsto zdravstvenim radnicima i primanja će još biti povećana. To ćemo da uradimo tek kad budemo sigurni da nećemo da ugrozimo javne finansije ove zemlje“, kazao je Vučić.

Upitan o zabrani ulaska kamiona sa opasnim teretom iz Srbije na Kosovo, Vučić je kazao da se svakodnevno razgovara sa predstavnicima Kosova i Evropske unije. „Očekujem da to bude uskoro rešeno. Radimo i sa Briselom i sa Prištinom“.

Vučić je u Koceljevi prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu Osnovne škole „Mića Stanojlović“, a prethodno je u Valjevu prisustvovao potpisivanju ugovora za obnovu Medicinske škole „Dr Miša Pantić“.