Štrabag počinje gradnju robne kuće Ikea

Biznis 18. mar 201612:54 > 12:56
Podeli:
Izvor: EPA

Austrijska kompanija Štrabag u narednih nekoliko nedjelja počeće sa izgradnjom prve robne kuće Ikea u Srbiji i prateće infrastrukture. Završetak radova u bubanj potoku očekuje se do leta 2017. godine.

Regionalni direktor za razvoj kompanije Ikea Jugoistočna Evropa, Vladislav Lalić, rekao je da je ta kompanija sa firmom Štrabag već imala uspešnu saradnju na izgradnji robnih kuća u Evropi u regionu i ocenio da su sigurni da će uspeh ponoviti i u Beogradu.

Robna kuća Ikea u Beogradu će, kako ocenjuje, biti primer inovacija u oblasti gradnje i poslovanja u skladu sa principima održivog razvoja.

Kompanija Štrabag je pobedila i na tenderu Vlade Srbije za izmeštanje naplatne rampe u Bubanj Potoku, a Lalić je rekao da je za Ikeu to veoma važan infrastrukturni preduslov za nesmetan prilaz budućoj robnoj kući.

Ikea će u izgradnju robne kuće investirati 70 miliona evra. Robna kuća će imati preko 30.000 kvadratnih metara i u njoj će raditi 300 ljudi. Građevinsku dozvolu za igradnju prve robne kuće švedska kompanija je dobila u junu prošle godine.