Kako je Er Srbija "otela" Kroaciji Erlajns Njujork

Biznis 08. feb 201612:37 > 13:16
Podeli:
Izvor: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Er Srbija, naslednik nekadašnjeg JAT-a i kompanija u kojoj od 2013. godine 49 posto vlasništva pripada Etihadu, nacionalnoj aviokompaniji Ujedinjenih Arapskih Emirata, a većinski paket od 51 odsto je i dalje u vlasništvu Srbije, od juna ove godine bi, prema najavama, trebalo da počne da leti relaciji Beograd - Njujork.

Kako arapski Etihad postaje suvlasnik i nekih drugih regionalnih aviokompanija po Evropi, sa sve više linija, Beograd se, što je i bio plan Etihada, polako ali sigurno pretvara u vazuduhoplovni čvor jugoistočne Evrope za transkontinentalne letove, pišeNovi list.

Osim što je već povećala broj letova u mnoge evropske destinacije, Er Srbija dvaput dnevno leti i na relaciji Beograd-Zagreb, a s novom će linijom za Njujork zasigurno postati daleko važnija destinacija od Zagreba, u kom sve bitne institucije kažu da im je godinama veoma stalo da se i iz Zagreba leti direktno za SAD, i obrnuto, ali, eto, ništa nije učinjeno da se to i dogodi.

Tek je ovih dana, verovatno podstaknut najavom prvih letova iz SAD-a u Beograd u junu, hrvatski ambasador u SAD-u Joško Paro otkrio da se „intenzivno razgovara o uvođenju direktne avio-linije između SAD-a i Hrvatske“, o čemu, međutim, hrvatsko Ministarstvo saobraćaja, Ministarstvo turizma, pa ni državni avioprevoznik Kroacija Erlajns, kako su odgovorili Novom listu – ne znaju ništa.

„Ambasada je pokrenula razgovore s važnim igračima kako bismo istražili mogućnosti uspostave direktnih letova za Hrvatsku. To će, između ostalog, zahtevati i izradu nezavisne studije isplativosti takvog projekta, koja bi mogla potvrditi interes putnika i odgovoriti na pitanje je li tako nešto isplativo za kompaniju koja bi letove obavljala. Učinićemo sve ne bismo li ostvarili tu ideju“, kazao je Paro pre nekoliko dana, ne otkrivajući s kojim se „igračima“ pregovara.

Razgovori s mogućim partnerima koji bi leteli iz SAD-a, dodao je Paro, nisu podstaknuti poletanjem Er Srbije za Njujork, nego zato što hrvatska Vlada oko toga poslednjih godina nije učinila baš ništa.

Zagreb, kako piše Novi list, smatra kako nije reč o njegovom, pre svega političkom propustu, već da Er Srbija  treba da zahvali silnom oprostu dugova od strane države. Kako se može čuti, prošle je godine Srbija svojoj kompaniji oprostila milionska dugovanja, dok Kroacija Erlajns sva davanja mora da podmiri, a još mu i EU „kreše krila“ svojim pravilima.

Kroacija Erlajns, u situaciji u kakvoj jeste, nema mogućnosti, pre svega aviona, da leti direktno u SAD, o čemu ne može niti razmišljati jer zbog pravila EU-a kapacitete mora još i smanjivati“, kažu upućeni u zbivanja na aviotržištu. Kroacija Erlajns nema avione za takve letove, napominju, a ni novca da ih nabavi, odnosno unajmi, i sve svoje obaveze državi, za razliku od Er Srbije, mora u potpunosti da ispunjava.