Priština: Prvo pozivni broj, pa privremena dozvola MTS-u

Biznis 15. jan 201615:57 > 16:03
Izvor: N1

Kosovska vlada saglasila se da se Telekomovom MTS-u izda "privremena i ograničena dozvola" za rad koja bi, međutim, stupila na snagu od trenutka kada Prištini bude odobren pozivni broj 383.

Kako su preneli prištinski mediji, taj srpski operater će se zvati MTS d.o.o.

Kosovski ministar za ekonomski razvoj Bljerand Staviljeci je rekao da je početak rada ovog operatera u skladu sa tehničkim pregovorima koji su vođeni u Briselu, javila je prištinska TV Kljan Kosova.

Mustafa: Status Trepče biće rešen do kraja godine

Kosovski premijer Isa Mustafa najavio je da će pravni status metalurškog giganta Trepča biti rešen do kraja 2016. istakavši da nema potrebe da taj kombinat ostane društveno preduzeće pod nadzorom Kosovske povereničke agencije.

Mustafa je na konsultativnom sastanku vlade, posebno posvećenom Trepči, rekao da bi taj kombinat trebalo da radi na ekonomskim osnovama, te dodao da rešenje neće biti lako naći, ali da podržava da rešenje bude nađeno do kraja godine.

„Trepču posmatramo kao kamen temeljac za ekonomski razvoj zemlje i želimo da nađemo rešenje koje će biti za dobrobit svih građana“, rekao je Mustafa, preneo je Zeri.

Predsednik kosovskog parlamenta Kadri Veselji je rekao da su određivanje platforme za budućnost Trepče i ekonomski razvoj Kosova „taoci političke krize koja vlada u zemlji“.

„Više vremena se troši na političku krizu nego na nalaženje mogućnosti za poboljšanje kvaliteta života građana Kosova“.

Veselji je rekao da postojeći uslovi u Trepči nisu zadovoljavajući, proizvodna tehnologija je zastarela, veliki je nedostatak investicija, uslovi rada su neadekvatni kao ni zdravstvena zaštita koju treba da imaju radnici.