Za tri dana pojačane kontrole otkriveno 10.846 saobraćajnih prekršaja

Auto 03. okt 202215:1819 komentara
policija, policajci, saobraćajna policija
Izvor: N1/arhiva, ilustracija

Tokom protekla tri dana akcije pojačane kontrole svih učesnika u saobraćaju, saobraćajna policija kontrolisala je 33.739 vozila, a otkriven je ukupno 10.846 saobraćajnih prekršaja.

Kako se navodi u saopštenju MUP, najveći broj učesnika u saobraćaju, ukupno 5.292, sankcionisan je zbog prekoračenja brzine, dok je zbog nekorišćenja sigurnosnog pojasa sankcionisano 2.066 vozača, odnosno putnika.

Dodaje se da je tokom trajanja akcije alkotestirano 28.376 vozača, a zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola iz saobraćaja je isključeno 848 vozača.

Čak 161 vozač zadržan je na trežnjenju u službenim prostorijama jer je upravljao vozilom sa više od 1,20 promila alkohola u organizmu, a u službenim prostorijama zadržano je i 27 vozača koji su upravljali vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

U petak, 30. septembra, u Somboru, iz saobraćaja je isključen vozač (47) pežoa, koji je, u 16.28h, zatečen da upravlja putničkim vozilom sa čak 3,10 promila alkohola u organizmu. Navedeni vozač zadržan je u službenim prostorijama i protiv njega je podneta prekršajna prijava zbog nasilničke vožnje.

Najviše prekršaja otkriveno je na teritoriji Policijske uprave u Novom Sadu – 952, dok je na teritoriji Policijske uprave u Čačku otkriveno 884, a na teritoriji Policijske uprave za grad Beograd 846 prekršaja.

„S obzirom da predstoji period nepovoljnijih vremenskih prilika, što će otežati uslove za odvijanje saobraćaja, Uprava saobraćajne policije apeluje na sve učesnike u saobraćaju da povećaju opreznost i poštuju saobraćajne propise, kako bi stanje bezbednosti saobraćaja bilo što povoljnije“, zaključeno je u saopštenju.

Komentari

Vaš komentar