Vujanić: Kvalitet izduvnih gasova treba da bude u skladu s tipom motora

Auto 10. jun. 202109:22 > 13:4420 komentara
Podeli:

Profesor Saobraćajnog fakulteta Milan Vujanić kaže za N1 da podržava inicijativu da se na tehničkom pregledu pedantno kontroliše kvalitet izduvnih gasova, koji treba da bude u skladu s tipom motora koji je došao na pregled.

Građani će i nakon 5. jula po nepromenjenim uslovima moći da registruju vozila, saopštila je Agencija za bezbednost saobraćaja.

„Primena odredbi iz Pravilnika koje se odnose na kočnice, na uređaje za odvođenje i regulisanje izduvnih gasova (merenje izduvne emisije, obaveznost posedovanja katalizatora) i druge biće odložene na period od najmanje dve godine“, navela je Agencija.

„Automobili koje vozimo nisu top kvaliteta po pitanju zagađivanja i postoje tri jasna intersa. Uvoznici bi da svi voze samo euro 7, jer bi onda svi kupovali nove automobile. Građani imaju sukobljen interes, oni bi da se dozvoli da se vozi euro 0, da se ne obraća pažnja kakvi su gasovi, a voleli bi i da ostanu zdravi, kao i njihova deca, i tu je interes da se manje zagađuje. Imate sve ostale koji su profesionalci, njima je inrteres da automobili budu u stanju kavkom moraju da budu da bi bili ispravni“, objašnjava Vujanić.

On podseća da Nemačka, koja forsira standard euro 7, ne zabranjuje upotrebu euro 3, već zabranjuje promet tih vozila.

„Vlasnik euro 3 mora ispuni standarde euro 3 motora, ali ako bi ga prodao, novi vlasnik ne bi imao priliku da ga registruje. Tako su sprečili trgovinu tim automobilima, a onda zemlje koje su sirpomašnije uvoze te automobile i koriste ih, jer nisu na tom ekonomskom nivou da mogu da izdrže taj kvalitet koji daje euro 5, 6 pa i 7“, kaže Vujanić.

Profesor naglašava da građani moraju da budu svesni da automobil sa izvađenim katalizatorom ili DPF filterom zagađuje okolinu mnogo više, nego oni koji su projektovani da rade s tim.

Izvor : N1

„Našim roditeljima i deci zagađujemo vazduh, treba da se podigne svest ljudi da se na tehničkom pregledu bar ispuni standard, zato podržavam da se pedantno kontroliše kvalitet izduvnih gasovau skladu s tipom motora koji je došao na pregled“.

Na pitanje zašto je odložena primena pravilnika, Vujanić kažeda bi dizanje standarda izazvalo ogroman poremećaj u voznom parku.

„Građani bi to teško podneli, a to onda prerasata u politički problem“, smatra.

Kaže i da ima rešenja kako smanjiti zagađenost u gradovima.

„Nisam video da primenjujemo sisteme, pošto se lako meri zagađenost, u drugim zemljama kada je u nekom delu grada zagađenost velika, zabrani se ulazak. U Engleskoj ako hoćete u centralnu zonu morate da platite. Gužva može da se spreči gužva tako što se dozvoli vozilima koja imaju tri i više putnika da idu žutom trakom, to je engelsko rešenje. Onda oni koji rade zajedno voze svoje kolege i prepolovi se broj vozila“, objašnjava profesor Saobraćajnog fakulteta.

Komentari

Vaš komentar