Rimac Nevera na probnoj vožnji dostigla 230 km/h, policija najavila prijavu

Auto 03. jun 202114:448 komentara
Podeli:
Izvor: Rimac Automobili

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska saopštila je da će podneti optužni predlog protiv vozača Rimac Nevere, koji je na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika vozio 232 km/h i prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila.

Na internet platformi Reddit pojavio se snimak, koja je posle uklonjen, a na kojem Rimac Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 km/h, dok iz suprotnog smera prolazi više vozila.

PROČITAJTE JOŠ:

„Sproveden je postupak utvrđivanja prekršajne odgovornosti i utvrđeno je da se radi o saobraćajnici državnog puta D-8 na predelu Ratac kod Dubrovnika i da je vozač grubo prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozilom, odnosno da je vozilom upravljao brzinom od 232 km/h na predelu gde je ograničenje brzine 90 km/h“, istakli su iz dubrovačke policije i napomenuli kako im nije prijavljena probna vožnja automobilom po saobraćajnicama u njihovoj nadležnosti.

Vozilo Rimac Nevera izloženo je u hotelu Vrtovi sunca u Orašcu kod Dubrovnika, uz prezentaciju za potencijalne kupce. Iz Rimac Automobila za Večernji list su odgovorili kako je svima objašnjeno da na javnoj saobraćajnici moraju da poštuju saobraćajna pravila, dok su za testiranje viših brzina predviđene druge staze i piste.

„Mogao je da napravi masakr“

Saobraćajni stručnjak Željko Marušić na Autoportalu ovu vožnju je nazvao suludom i izvan svih okvira bezbednosnih standarda, a koja premašuje odredbe člana 226. Krivičnog zakona koji definiše bahatu vožnju i ima znake saobrfaćajnog terorizma.

„Šta bi se dogodilo da je 2,2 tonski električni bolid, a sve se odvijalo na outu s srazmerno intenzivnim dvosmernim saobraćajem, izgubio kontrolu? Enormnom kinetičkom energijom (raste s kvadratom brzine), kakvu oslobađa osrednja bomba, napravio bi masakr“, istaknuo je Marušić.

Marušić je naglasio kako su vožnjom takvim automobilom brzinom do 232 km/h na Jadranskoj magistrali pogažene sve norme putnog saobraćaja i bezbednosti u saobraćaju.

Komentari

Vaš komentar