Rimac Automobili izlaze na berzu sledeće godine?

Auto 17. jun 202122:584 komentara
Izvor: Rimac Automobili

Proizvođač električnih superautomobila i pogonskih sistema za električne automobile Rimac Automobili u idućoj godini izlazi na berzu, objavio je u sredu Manager Magazin, a prenela agencija Rojters, dok iz Rimca za Hinu kažu da još nije donesena odluka u kom smeru će kompanija ići.

Navodeći izvore upoznate sa situacijom, taj časopis je objavio i kako kompanija cilja na to da izlaskom na berzu postigne vrednost od oko pet milijardi evra.

Zajedno sa Poršeom, koji je u martu uložio u Rimac Automobile 70 miliona evra i time povećao svoj deo u vlasništvu te kompanije na 24 odsto, kako se spekuliše, oni će preuzeti Bugati. Kako piše Manager Magazin, Rimac će pritom preuzeti 55 odsto akcija, a Porsche 45 odsto.

Iz Rimac Automobila za Hinu kažu kako rade na strateškom partnerstvu sa Bugatijem, ali da za sada ne mogu ništa na tu temu da komentarišu.

Na pitanje u vezi inicijalne javne ponude akcija na berzi, kažu da razmatraju različite mogućnosti, ali da još nije donesena odluka u kom smeru će se ići.

Komentari

Vaš komentar