Program podrške malim i srednjim preduzećima iz srpske auto-industrije na eBay-u

Auto 27. apr. 202215:302 komentara
Podeli:
Izvor: eBay

Kompanija eBay najavila je pokretanje posebnog programa podrške za prodavce auto delova i opreme u Srbiji. "Mala i srednja preduzeća koja se bave prodajom auto delova i opreme u Srbiji, koja se po prvi put prijave na eBay platformu i odluče da prodaju više od 150 različitih artikala - dobiće podršku ličnog eBay menadžera za rast u narednih godinu dana, besplatnu pretplatu na Premium nivo eBay prodavnice u naredna tri meseca i uslugu auto listinga", saopštila je kompanija eBay.

Ova inicijativa će, kako je saopštila kompanija, biti fokusirana na promociju lokalnih prodavaca auto delova i opreme na globalnom tržištu od preko 147 miliona kupaca iz 190 država i, istovremeno, na pružanje najboljeg prodajnog iskustva za mala i srednja preduzeća koja dolaze sa tržišta u razvoju koja imaju najveći potencijal. Program, koji će trajati šest meseci, prva je, kako se navodi, inicijativa kompanije eBay na tržištima koja su namenjena posebnoj kategoriji.

Pročitajte još:

U prethodnoj godini je u okviru segmenta auto delova i opreme na eBay platformi zabeležen rast od skoro 30 odsto na tržištima u razvoju, dodaje se u saopštenju.

Ovakav rast posledica je činjenice da je automobilska industrija teško pogođena trenutnom nestašicom poluprovodnika, koja utiče na cene vozila.

"U toku 2022. godine cene novih automobila porasle su za 12 odsto, dok su cene polovnih automobila porasle za više od 40 procenata. Za kupce, danas je povoljnije da prepravljaju svoje automobile i potrebne delove nabavljaju na tržištu", ističe kompanija eBay.

Prema podacima sa eBay platforme, u SAD se svake sekunde prodaju tri auto dela, dok se na tržištima Velike Britanije i Nemačke proda po jedan deo svake sekunde.

"Naši prodavci širom sveta kupcima nude najširi izbor novih i polovnih vozila, delova i opreme, i sada želimo da investiramo u program podrške novim prodavcima i obogatimo našu postojeću ponudu novim proizvodima sa srpskog tržišta.  Auto delovi i oprema su jedna od vodećih kategorija na srpskom tržištu. Po jedan artikal iz ove kategorije se od srpskih prodavaca kupi na svakih 11 minuta. U 2021. godini srpski prodavci su putem eBay platforme prodali 19.000 komada delova i opreme u okviru potkategorije automobila i kamiona kupcima iz SAD, Nemačke, Velike Britanije, Francuske i drugih država. Verujemo da će ova inicijativa pomoći prodavcima da bolje upravljaju prodajom i privući nove kupce u njihove prodavnice na eBay platformi“, kaže Dženi Hui, generalna direktorka za tržišta u razvoju u kompaniji eBay.

Detaljne informacije i uputstvo za registraciju dostupni su na zvaničnoj internet prezentaciji i putem eBay mejling liste.

Komentari

Vaš komentar