Počela proizvodnja limuzine koju je promovisao Putin lično

Auto 09. jun. 202112:1513 komentara
Podeli:
Aurus, Rusija, automobil
Izvor: REUTERS/Alexey Nasyrov

Kompanija Aurus je objavila da je počela sa proizvodnjom svoje luksuzne limuzine koja bi trebala da predstavlja konkurenciju automobilima koji proizvode kompanije Rols Rojs i Bentli.

Ova limuzina je razvijena u projektu saradnje ruskog instituta NAMI i kompanije Aurus, na inicijativu Vladimira Putina lično, u cilju smanjivanja kupovine luksuznih automobila sa zapada u Rusiji, piše portal luxurylaunches.com.

Aurus je predstavio dve luksuzne limuzine pod naziviom Senat S600 i Senat Limuzina S700 na sajmu automobila u Ženevi 2019. godine, dok projekat prvi put predstavljen 2013. godine. Ova limuzina je u stvari civilna verzija limuzine koju koristi ruski predsednik.

Kako navodi agencija Rojters, Putin je pomogao u pormociji limuzine vozeći je na inauguraciji 2018. godine.

Pročitajte još:

Ovaj automobil pokreće 4,4 litarski V8 motor koji je razvijen u saradnji NAMI i Poršea. V8 motor dopunjuje i jedan električni motor i tako ova limuzuna razvija 590 konjiskih snaga. Motor je uparen sa devetostepenim menjačem koji prenosti snagu na sva četiri točka.

Kompanija tvrdi da model sa ovim motorom stiže do 100km/h za manje od šest sekundi, a za one kojima je ovo „sporo“ je najavljen 6,6 litarski V12 motor koji razvija neverovatnih 848 konjskih snaga.

Kada je u pitanju dizajn, ova dva modela neodoljivo podsećaju na modele koji proizvodi Rols Rojs zbog hromirane prednje maske i farova koji su veoma slični. Enterijer je takođe veoma impresivan i luksuzan, sa akcentom na zadnju klupu čija sedišta nude niz opcija za maksimalan užitak.

Prema izveštaju Rojtersa, kompanija će ove godine napraviti između 200 i 300 modela ove limuzine, a početna cena modela Senat će biti nešto viša od 200 hiljada evra (245 hiljada dolara).

Komentari

Vaš komentar