Opelov prvi električni automobil slavi deseti rođendan

Auto 26. feb. 202116:583 komentara
Podeli:
Izvor: Opel

Opel Ampera, prvi električni automobil ovog nemačkog proizvođača, slavi deseti rođendan.

Kako se navodi u saopštenju kompanije, Opel je svoj prvi doprinos povećanju prodaje električnih automobila dao 2011. godine lansiranjem Ampere, prvog električnog automobila proširenog dometa evropske marke.

„Ako želimo da postignemo buduće klimatske ciljeve, udeo električnih vozila mora se znatno povećati“, kaže izvršni direktor Opela Mihael Lohšeler.

Dodaje se da će Opel do kraja godine imati devet elektrifikovanih vozila – Corsa, Mokka, Zafira Life, Grandland X plug-in hibrida i sledeće generacije Astre, do modela Combo, Vivaro i Movano, koji su laka komercijalna vozila. Do 2024. godine brend će ponuditi elektrificiranu verziju svakog modela.

Performanse Ampere

Prednji točkovi Ampere su u svakom trenutku električno vođeni. Litijum-jonska baterija od 16 kWh napaja naprednu električnu pogonsku jedinicu od 111kW/150ks da bi isporučila između 40 i 80 km čistog električnog pogona sa nula emisija, u zavisnosti od terena, tehnike vožnje i temperature, kada je potpuno napunjena.

Prema tadašnjim propisima za merenje potrošnje goriva i emisije CO2, Ampera je trošila 1,2l/100 km i emitovala 27 g/km CO2 kombinovano u NEDC ciklusu.

Na putu, Amperin električni pogonski sistem Voltec osigurava živahne performanse, navodi se. Trenutni obrtni moment od 370Nm omogućava ubrzanje od nula do 100km/h za oko devet sekundi i maksimalnu brzinu od 161 km/h. Ampera nudi gotovo tihi električni pogon pod napajanjem iz baterije i prefinjene performanse čak i u režimu vožnje produženog dometa.

Izvor : Opel

Ampera je takođe obezbedila ukupan domet vožnje veći od 500 kilometara, zahvaljujući svom benzinskom motoru koji proširuje domet. On se bez problema uključuje u proizvodnju električne energije kada baterija dostigne minimalno stanje napunjenosti.

Električna pogonska jedinica, smeštena ispod haube uz benzinski motor, sastoji se od električnog motora, električnog generatora i seta zupčanika, koji poboljšava ukupnu efikasnost smanjenjem kombinovane brzine rotacije elektromotora.

Za razliku od konvencionalnog pogonskog sklopa, ne postoje stepenasti prenosnici.

U režimu proširenog dometa, koji se aktivira kad god bi baterija dostigla minimalno stanje napunjenosti, pogonska snaga generatora neprimetno se isporučuje na električnu pogonsku jedinicu. Generator pokreće visoko efikasni benzinski motor od 1,4 litra snage 63kW/86ks.

Komentari

Vaš komentar