Od 19. do 25. jula sankcionisano 606 vozača autobusa i 6.819 kamiondžija

Auto 26. jul. 202115:327 komentara
Podeli:
Izvor: MUP Republike Srbije

Saobraćajna policija je, od 19. do 25. jula, tokom međunarodne akcije pojačane kontrole saobraćaja, usmerene na otkrivanje prekršaja vozača teretnih vozila i autobusa, sankcionisala 606 vozača autobusa i 6.819 vozača kamiona.

Kako se navodi u saopštenju MUP, 1.974 vozača teretnih vozila su kažnjena zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja u vezi sa tahografima, dok je njih 938 sankcionisano zbog neposedovanje odgovarajuće dokumentacije.

Zbog tehničke neispravnosti iz saobraćaja je isključeno 414 teretnih vozila, dok je 45 vozača kamiona isključeno zbog upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, a 13 zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivnih supstanci.

Najviše vozača teretnih vozila sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Nišu (1.087), Policijske uprave u Subotici (559) i Policijske uprave u Šapcu (499).

Saobraćajna policija je 24. jula, na naplatnoj stanici „Beograd“ kod Vrčina, zaustavila turskog državljanina, za koga je kontrolom utvrđeno da je prekoračio dnevno vreme upravljanja za devet sati i devet minuta, odnosno da je u trenutku kontrole upravljao kamionom 19 sati i devet minuta bez prestanka, zbog čega je isključen iz saobraćaja.

Dva dana ranije iz saobraćaja je isključen još jedan državljanin Turske, koji je zaustavljen na naplatnoj stanici „Dimitrovgrad“. On je prekoračio dnevno vreme upravljanja kamionom za devet sati i bez prestanka je upravljao teretnim vozilom 18 sati.

Kad je reč o kontroli autobusa, skoro trećina vozača, odnosno njih 199 procesuirano je zbog prekoračenja vremena upravljanja i drugih prekršaja vezanih za tahografe, 97 zbog neposedovanja odgovarajuće dokumentacije, dok je zbog različitih tehničkih neispravnosti iz saobraćaja isključeno 17 autobusa.

Najviše vozača autobusa sankcionisano je na teritoriji Policijske uprave u Kragujevcu – 182, Policijske uprave u Šapcu – 79, a Policijske uprave u Subotici – 65.

Ova međunarodna akcija sprovedena je istovremeno u 30 evropskih zemalja koje su članice organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Komentari

Vaš komentar