Ministar pozvao građane da policiji prijave primedbe na tehnički pregled

Auto 29. jul. 202119:58 > 20:1348 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin pozvao je građane da se u vezi eventualnih primedbi na rad privrednih društava koja obavljaju tehnički pregled vozila, obrate saobraćajnoj policiji koja će, kako je rekao, proveriti te navode.

„Svako vozilo mora da bude ispravno, ali niti jedno vozilo neće ispasti iz saobraćaja za manja oštećenja, ogrebotine, nedostatak prskalica, ali ono što je bitno, o tome će se voditi računa“, rekao je Vulin odgovarajući na poslanička pitanja u Skupštini Srbije.

Prethodno je načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov izjavio da po Pravilniku o tehničkom pregledu vozila, koji se primenjuje od 6. jula, „manja mehanička oštećenja vozila koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, ne predstavljaju osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim“.

Arsov je naveo da „ogrebotine ili manja ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično“, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno.

„S tim u vezi, Ministarstvo unutrašnjih poslova će poslati još jednu instrukciju svim privrednim društvima ovlašćenim da vrše tehnički pregled vozila, u cilju otklanjanja eventualnih nedoumica kontrolora tehničkog pregleda“, kazao je Arsov.

Komentari

Vaš komentar