MUP: Skoro petina vozača nije imala vezan pojas tokom kontrole

Auto 16. mar. 202108:3131 komentara
Podeli:
pojas, sigurnosni pojas, vezivanje pojasa
Izvor: Shutterstock

U pojačanoj kontroli korišćenja sigurnosnog pojasa i načina prevoženja dece u vozilima u saobraćaju, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, u periodu od 8. do 14. marta, otkrili su da gotovo petina kontrolisanih vozača nije imalo vezan sigurnosni pojas.

„Saobraćajna policija je od kontrolisanih 60.968 vozila, otkrila 12.807 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane vozača i 2.496 prekršaja nekorišćenja pojasa od strane putnika u vozilu, od čega su 1.330 bili putnici na zadnjem sedištu“, saopštio je MUP.

U sklopu međunarodne akcije koja je sprovedena u 29 država članica organizacije ROADPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope), saobraćajna policija otkrila je 15.501 prekršaj i 81 krivično delo.

Za vreme sprovođenja akcije, registrovano je 577 saobraćajnih nezgoda na putevima u Srbiji, u kojima je šest osoba poginulo, a 143 osobe su povređene.

Od ukupnog broja poginulih, tri osobe su poginule u motornim vozilima – dve na mestu vozača i jedna u svojstvu putnika.

„Nijedna od ove tri poginule osobe nije koristila pojas u trenutku saobraćajne nezgode“, navodi MUP.

Istovremeno, saopštio je MUP, 79 vozača je sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjem sedištu, dok je 119 vozača sankcionisano zbog nepropisnog prevoženja dece na zadnjem sedištu vozila.

Komentari

Vaš komentar