Momirović i makedonski ministar delili vozačima kartice za besplatnu putarinu

Auto 20. jul. 202114:4514 komentara
Podeli:
Izvor: Tanjug/MGSI/Nebojša Krstić

Ministri saobraćaja Srbije i Severne Makedonije, Tomislav Momirović i Blagoje Bočvarski, su na graničnom prelazu "Tabanovce" vozačima iz Srbije, koji putuju kroz Severnu Makedoniju, delili elektronske kartice za besplatnu putarinu na autoputu do granice s Grčkom.

Vlada Severne Makedonije je vozila državljana Srbije oslobodila plaćanja putarina od 15. juna do 15. avgusta, u znak zahvalnosti za donaciju vakcina. Svi državljani Srbije koji u Severnu Makedoniju budu dolazili automobilom od 15. juna do 15. avgusta dobijaće na graničnom prelazu „Tabanovce“ karticu sa 760 denara za plaćanje putarine na autoputu „Prijateljstvo“.

Po odluci Vlade Severne Makedonije, putnicima iz Srbije je namenjeno ukupno 200.000 tih elektronskih „M-smart“ kartica.

Ministar Momirović je istakao da će taj gest biti podsticaj inicijativi „Mini Šengen“, u cilju proširivanja zajedničkog ekonomskog prostora, poboljšanja prometa ljudi i robe i jačanja konkurentnosti celog regiona.

Momirović i Bočvarski su razgovarali o putničkom saobraćaju Beograd-Skoplje i o inicijativi za uspostavljanje železničkog teretnog koridora, koji povezuje Budimpeštu s grčkom Lukom Pirej.

Komentari

Vaš komentar