Luksuzni Bentli koji je vozila engleska kraljica ponuđen na prodaju

Auto 26. apr 202110:297 komentara
Izvor: Pixabay/Nerivill

Salon automobila Bramley Motor Car, nedaleko od Gildforda u Sariju u Engleskoj, prodaje izvrsno očuvani zeleni Barnato Bentley Mulsanne, male kilometraže, čija je prethodna vlasnica bila engleska kraljica.

Luksuzni automobil povučen je iz kraljičinog voznog parka 2015. godine i prešao je tek nešto više od 4.000 kilometara, piše Daily Mail.

Činjenica da se u Bentliju vozila kraljica povećava mu cenu. Sličan automobil kojim se Elizabeta Druga vozila tek povremeno nudi se za 80.000 funti, a ovaj bi okvirno mogao da dosegne i iznos od 200.000 funti.

Direktor marketinga salona Bramley, Džek Morgan Džouns je kazao da im se „posrećilo jer su dosad u prodaji imali nekoliko kraljevskih automobila.

„Prošle godine smo prodali Range Rover u kome je princ Filip vozio američkog predsednika Baraka Obamu za vreme njegove posete Britaniji“.

Kraljičin Bentli je jedinstven, ali se u osnovi ne razlikuje od ostalih sličnih Mulsannea, osim što ga je vozilo Njeno kraljevsko veličanstvo.

Kraljica u sklopu aktuelnog voznog parka Bakingemske palate navodno poseduje tri Rols Rojsa, tri Dajmlera i dva Bentlija, ali ima još nekoliko voznih parkova na njenim ostalim imanjima.

Bentli koji je ponuđen na prodaju kraljica je koristila za prevoz po glavnom britanskom gradu između 2013. i 2015. godine. Jedinstven je jer je dugačak pet i po metara, što je metar više od standardnog Bentlija ovog tipa i nikad nije imao registarsku tablicu.

Komentari

Vaš komentar