AMSS i ADAC: Lažne šlep službe varaju vozače i naplaćuju visoke naknade

Auto 02. jul. 202117:4417 komentara
Podeli:
Izvor: N1

Auto-moto savez Srbije (AMSS) i nemački klub ADAC upozorili su u zajedničkom saopštenju, da na putevima Srbije postoje šlep službe koje lažnim predstavljanjem dovode u zabludu sve članove kako bi zadobili njihovo poverenje, a naplaćivanjem visokih naknada za najčešće namerno izazvan kvar ostvaruju veliku finansijsku dobit.

Takve šlep službe ne samo da narušavaju ugled AMSS usled neadekvatno pružene pomoći na putu i naplate usluga po viskom cenama, koje članovi nisu dužni da plate, već stvaraju lošu sliku na putevima cele Srbije, što je ponovljeno i na nedavno održanom sastanku sa predstavnicima Ambasade Nemačke, navodi se u saopštenju.

Kako je istaknuto, operateri AMSS su dostupni svim članovima 24 sata dnevno, bilo da je u pitanju kvar, saobraćajna nezgoda ili traženje informacija, a svi članovi ADAC mogu dobiti pomoć na putu i potrebne informacije pozivom na broj telefona +49 89 222 222 matičnog kluba u Minhenu ili pozivom broja telefona +381 11 333 1200 Operativnog centra AMSS.

Zbog toga AMSS i ADAC pozivaju svoje članove da u slučaju potrebne pomoći i informacije ne traže alternativna rešenja i da ne pokušavaju samostalno da reše problem, već da se pridržavaju instrukcija ovlašćenih lica, koja mogu kontaktirati na navedenim brojevima, jer u protivnom odgovornost u slučaju bilo kakvih posledica snose sami.

Pozivanjem tih brojeva članovi će dobiti informaciju koje šlep vozilo dolazi po njih i u koji servis će biti odšlepani, a partner AMSS će prilikom dolaska na intervenciju kod sebe imati i članski broj člana, kao još jedan od načina raspoznavanja.

Komentari

Vaš komentar