Novi fića u novom ruhu – sa dodatnim vratima

Auto 26. okt. 202013:00 > 13:12
Podeli:
Izvor: Instagram/fiat

Posle standardne, električne i verzije bez krova, stigla je i neobična varijanta novog “fiata 500” - “3+1”, piše portal Nova.rs.

https://www.instagram.com/p/CGw75K2jdag/

Kako bi ispratili evoluciju kupaca modela „500“, u Fijatu kažu da su morali da odu korak dalje i da odgovore na promene u zahtevima kupaca koji su sazreli i čije su se navike promenile, piše portal Nova.rs.

Mlada osoba koja je izjurila na ulice grada sa svojim automobilom nakon posla, sada su zaposleni mama ili tata, koji se organizuju da odvezu svoje dete ili decu do škole ujutro, pre nego što odu na posao, a onda na časove plesa ili stranog jezika poslepodne, i sve to uz svoje lične obaveze.

Dakle, kupac je stoga postao porodica kojoj je potreban pristupačniji enterijer, ali koji je još uvek „kul“, onako kako se to od „fiće“ i očekuje. Zato je nastao novi „500 3+1“ – potpuno električni, sa još jednim, malim, ali značajnim vratima.

Dizajneri su radili na pametnom rešenju koje je doprinelo tome da dimenzije modela ostanu iste kao na kabrioletu i hečbeku, ali sa malim trećim vratima sa suvozačeve strane. Kao i prvi model „500“ iz 1957. godine, koji je imao vrata pričvršćena na zadnjem delu.

Rezultat je nova karoserija, pored hečbeka i kabrioleta, sa nepromenjenim dimenzijama i bez ijednog dodatog centimetra.

Treća „mala vrata“ se otvaraju u suprotnom smeru, a pošto nema centralnog panela u samim vratima, to znači da se mnogo lakše ulazi u automobil, lakše se utovaruju i istovaraju veći predmeti, i brže i jednostavnije se mogu deca smestiti na zadnje sedište.

https://www.instagram.com/p/CGvAdvbDZ1C/

Kada se vrata zatvore, ovaj „fića“ se ne razlikuje od bilo kog drugog modela „500“: isti je stil, kao i veličina, dok je masa povećana za 30 kg.

Što se tiče bezbednosti, vredi pomenuti da se „mala treća vrata“ mogu otvoriti samo kada su prednja vrata već otvorena, kako bi se sprečilo da ih putnici pozadi slučajno otvore.

Sa verzijom 3+1, model „500“ teži da ostane uz kupce koji su promenili svoje navike i zahteve, ali ne i svoj ukus.

Kao i kabriolet i hečbek, novi „500 3+1“ biće u izdanju „la Prima“ Opening Edition.