U Sarajevu izložba golfova – od keca do najnovijeg električnog modela

Auto 29. sep 201919:51 > 22:02
Podeli:
Izvor: N1

Ljubitelji Volkswagen Golfa iz cele BiH danas su se okupili u Sarajevu. Ovaj automobil dosad je proizveden u sedam generacija (plus električna varijanta), a izložba golfova danas je organizovana ispred BBI centra u glavnom gradu BiH.

Pre i nakon izložbe vlasnici golfova su prodefilovali po celom gradu, a potom su im priznanja uručena na Vilsonovom šetalištu.

Golf je oduvek bio i ostao najomiljeniji model u Bosni i Hercegovini, a najstariji automobil na izložbi u Sarajevu bio je iz 1977. godine. Podsetimo, prva generacija golfa počela se prodavati 1974, a dve godine kasnije dobila je i sportsku GTI verziju, koja je bila opremljena 1.6 litarskim benzinskim motorom snage 110 KS. Kabriolet se prodavao od 1979. do 1993. godine, i sa nešto manje od 390 hiljada prodanih primeraka bio je najprodavaniji kabriolet na svetu.

„Sigurno je da bi imali mnogo više automobila iz celog regiona da nismo morali da pomeramo termin održavanja izložbe. Zbog nekoliko sličnih takmičenja u Hrvatskoj i Srbiji nisu došli brojni gosti. Ipak, danas smo u Sarajevu imali sve modele golfova, od popularnog keca do sedmice, a i tu je jedan električni golf. Imamo nekoliko golfova koji su proizvedeni u TAS-u u Vogošći 1977. godine, a i jednog kabrioleta“, kaže organizator izložbe Mirko Gerh.

Među vlasnicima popularnih četvorotočkaša bila je i jedna dama, Ljiljana Džafić iz Sarajeva.

Izvor : N1

„Golf je za naše uslove i puteve najbolji automobil. To potvrđuje i broj ovih automobila na našim putevima. Golf vozim dugi niz godina i nikada me nije izdao. Volkswagen je sa ovim automobilom napravio pun pogodak. Pošto radim kao instruktorka vožnje, dosta vremena provodim u svom golfu 7 i preporučila bih ga ženama“, navodi Ljiljana.