Groblje novih "mercedesa" s greškom

Auto 08. sep. 201918:48 > 22:58
Podeli:
Izvor: Reuters/Maxim Shemetov

Oko 9.000 novih mercedesa parkirano je na 2,5 kilometara dugoj avionskoj pisti Alhorn vojnog aerodroma. Kako je objavio Radio Bremen, u pitanju su automobili s greškom u proizvodnji.

Radio Bremen prenosi da je vrednost parkiranih automobila oko milijardu evra, a u pitanju su vozila proizvedena u američkoj fabrici u Alabami, koji su sa fabričke trake sišli bez zadovoljavajućeg kvaliteta.

Šleperi već mesecima dovoze ogromne količine novih vozila na bivši vojni aerodrom, a površina na kojoj se nalaze je veoma dobro zaštićena i pokrivena je video nadzorom. Svuda okolo se nalaze i ogromni solarni paneli.

Istraživanje koje su sproveli novinari Radio Bremena otkriva da su problemi sa kontrolom kvaliteta u američkoj fabrici u Alabami uslovili, odnosno prinudili Dajmler na visoke troškove transporta i ostale logistike kako bi oko 9.000 vozila bilo dopremljeno do Nemačke gde bi trebalo da budu dorađena.

Prema izveštaju koji je u javnost pustio Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih vozila ne mogu biti isporučena zbog problema sa sedištima i branicima.

Na ovom „groblju automobila“ najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase. Mogu se videti i primerci sa CLS oznakama, a posebno interesantno je prisustvo vozila koja se već duže vreme ne proizvode, kao što su vozila ML i R klase.

Iz Mercedesa su za nemačke medije rekli da je reč o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.