Saobraćajna policija ima poseban plan za one koji se vraćaju sa Beer festa

Auto 14. avg 201921:50 > 21:54
Izvor: Tanjug/Dušan Aničić

Saobraćajna policija MUP-a Srbije otkrila je više od 5.000 prekršaja za samo dva dana, rekao je za RTS zamenik načelnika Uprave saobraćajne policije Boban Milinković. On je najavio stroge kontrole tokom predstojećeg Beer festa.

Milenković je najavio je da će saobraćajna policija pojačano kontrolisati i učesnike u saobraćaju tokom predstojećeg „Beer festa“, od 15. do 19. avgusta, odnosno one koji napuštaju ovu manifestaciju.

POVEZANE VESTI

Prema njegovim rečima, biće postavljeni punktovi na svim tačkama kuda mora da se prođe, ali će kružiti i patrole policije. Takođe, angažovaće se i određeni broj policajaca na motociklima jer vozači obaveštavaju jedni druge o pozicijama patrola putem društenih mreža i aplikacija.

U Srbiji se sprovodi međunarodna akcija u kojoj učestvuje 29 država članica Mreže saobraćajnih policija Evrope (TISPOL), a Milinković kaže da je „očigledno da veliki broj vozača nije pratio medije“ i ne zna za tu akciju „ili jednostavno smatraju da se to na njih ne odnosi“.

„Otkriveno je skoro 5.000 prekršaja za prva dva dana“, rekao je on i najavio da se akcija nastavlja do nedelje 18. avgusta, a da će na putevima i autoputevima saobrćaajna policija kontrolisati brzinu ručnim radarima, radarima u sistemima video-nadzor i uređajima za merenje brzine u „presretačima“ na autoputevima.