Novosađanka peticijom traži zabranu električnih trotineta za maloletnike

Auto 08. avg. 201917:40 > 19:30
Podeli:
Izvor: N1

Srbija se pridružila zemljama EU u kojima je pokrenuta debata o upotrebi električnih trotineta. Ovde je to pitanje pokrenula jedna Novosađanka koja peticijom traži izmene zakona i zabranu za maloletnike. U Srbiji nema zabeleženih nezgoda s tim trotinetima, a iz Agencije za bezbednost saobraćaja primenu novih pravila najavili su za sledeću godinu.

Na ulicama Novog Sada pojavili su se početkom godine i od tada njihov broj samo raste. Razvijaju brzinu od 15 do 40 kilometara na sat, a za sada nema pravila kuda smeju da se kreću, niti ko njima može da upravlja.

„Skraćeno mi je vreme dolaska do centra, do fakulteta. Uživam u vožnji i super mi je“, kaže Ognjen Janjić.

Osim što ga svakodnevno koristi, sa prijateljem je od toga napravio i posao. Prvi su u Novom Sadu počeli da iznajmljuju električne trotinete.

„Probao je u Barseloni da vozi i došao je na ideju da otvori. Mi smo mu govorili – gde ćeš to otvoriti, bili smo skeptični, al eto ..krenulo je dobro, naročito kod dece. Dosta i stranaca dođe, hoće da obiđu grad, iznajme ga na sat, sat i po“, kaže Janjić.

Pošto pravila nema, mogu samo da ih posavetuju da ne voze prebrzo, ni u pešačkoj zoni. Da samo saveti nisu dovoljni, već su neophodna zakonska ograničenja, priča Vanja Marčić, Novosađanka koja je zbog lošeg iskustva tokom vožnje bicikla sa ćerkom, pokrenula peticiju.

POVEZANE VESTI

„U prvih 15 minuta naše vožnje naletim na četiri tinejdžera, sa kojima smo mogle da imamo vrlo ozbiljne incidente. Tada sam počela da razmišljam koliko je to nebezbedno za njih. Bojim se da ne razmišljamo dovoljno ozbiljno ako ćemo deci koja su maloletna ostaviti na savest, na njihovu odgovornost i na njihovo nekakvo snalaženje u saobraćaju električni trotinet“, kaže Vanja Marčić, stanovnica Novog Sada.

Zbog toga traži da se ovo pitanje zakonski reguliše, ali i da se električni trotineti zabrane za maloletne osobe. Ograničenja su uvele i različite evropske zemlje. U Parizu su ograničili njihov broj, u Belgiji mesta gde će biti dozvoljeno parkiranje, dok su u Nemačkoj i Holandiji pooštrena pravila po pitanju brzine i starosne granice vozača.

Izmene Zakona o saobraćaju koje bi trebalo da regulišu ovu oblast su u toku. Za sada postoje samo preporuke Agencije za bezbednost u saobraćaju, a koje kažu da oni ne bi trebalo da se kreću brzinom većom od hoda pešaka.

I to ako se kreću trotoarom. Ukoliko idu brže od šest kilometara na sat, treba da voze biciklističkim stazama.

„Sad je avgust mesec, oni i dalje rade na tome, a mi i dalje imamo sve veći broj električnih trotineta u Novom Sadu i sve više dece koja ga teraju“, kaže Marčić.

„Treba ga zakonski regulisati, međutim, treba više regulisati kako će se ljudi ponašati. Ta njihova agresivna vožnja i to…Međutim, ne treba preterati sa tim zakonima i pravilima i uništiti ljudima zabavu“, naglašava Ognjen Janjić.

Smatra da električne trotinete treba poistovetiti sa biciklima. A da je i tu neophodan dodatni oprez, pokazuje statistika – Novi Sad je grad sa najviše povređenih biciklista u saobraćajnim nezgodama u Srbiji.