Građani koji žive u blizini, ipak mogu da parkiraju u ljubičastoj zoni

Auto 19. feb. 201921:03 > 21:04
Podeli:
Izvor: Ilustracija

Parking servis ukinuo je odluku da građani koji žive u blizini novoformirane ljubičaste zone u centru Beograda ne mogu da parkiraju svoja vozila u toj zoni, saopštila je Informativna služba Opštine Stari grad.

Predsednik Opštine Stari grad Marko Bastać danas je rekao da su vozila više od 700 stanovnika Starog grada proterana iz ulica u kojima žive, jer su gradski čelnici predvideli da se parkiraju u zoni koja se nalazi 500 i više metara od njihovog mesta stanovanja.

POVEZANA VEST

Iako je direktor “Parking servisa” na to reagovao rečima da Bastać ne govori istinu, brže-bolje je promenjena prvobitna odluka o mogućnosti parkiranja u ljubičastoj zoni, navodi se u saopštenju.

Kako se precizira, građani koji žive u ulicama koje su obuhvaćene i koje se graniče sa novom parking zonom primili su danas u 16:32 sms poruku da ipak mogu da koriste novu zonu za parkiranje svojih vozila.

Nakon nove odluke Parking servisa, Bastać je rekao da mu je drago što su gradske službe reagovale na apel da se stanarima starog gradskog jezgra omogući da svoja vozila parkiraju u blizini zgrada u kojima žive.

Ovo je velika pobeda građana Starog grada, jer su uticali na promenu sramne odluke čelnika gradskog preduzeća, poručio je Bastać.