Održano prvo karting slalom takmičenje "Trofej Beograda"

Auto 21. jul. 201815:02 > 15:11
Podeli:
Izvor: Tanjug/Beoinfo

Beograd, organizovanjem sve većeg broja auto-moto manifestacija, održava tradiciju automobilizma, rekao je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, otvarajući prvo takmičenje "Trofej Beograda - karting slalom Beograd 2018".

„Dočekali smo da na pravoj karting stazi imamo karting trku, one su se održavale ranije, ali ne na ovakvoj stazi“, rekao je Vesić i podsetio da je to samo jedna od automobilskih trka u Beogradu.

On je naveo da će najveća trka, trka na Ušću, početkom septembra ove godine okupiti 150 takmičara iz zemlje i sveta, ali je podsetio i na važnost drugih, poput onih na Avali ili na Košutnjaku.

Izvor : Tanjug/Beoinfo

„Zadovljan sam što Beograd ima tradiciju automobilizma, što poslednjih godina ima sve više ovakvih manifestacija“, kazao je Vesić.

Najavio je i da će Muzej automobila biti jednim delom preseljen u prostor ispod Brankovog mosta pored staze „Ušće“, da će njegova rekonstrukcija početi na proleće, i da će taj deo postavke biti dostupan građanima.

Predsednik Sportskog auto-karting saveza Srbije Staniša Lazarac je rekao da je Beograd uspeo da napravi auto-slalom međunarodnog karaktera, a generalni sekretar Auto-moto saveza Srbije i predsednik Sportskog auto-moto saveza beograda Predrag Đurđev je rekao da je Beograd dobio „novi simbol što se tiče automobilizma“.

„Pored (trka na) Ušću, Avali i Košutnjaku danas smo bogatiji za trofej Beograda – karting slalom Beograd 2018. Pored kartinga, tu su i trkački, sertifikovani automobili, ali i nesertifikovani, koje voze amateri i koji danas mogu da se okušaju u slalomu kao jednoj sjajnoj disciplini“, naveo je Đurđev.