BBC: Jugo – poslednji stvarno užasan automobil

Auto 28. nov. 201500:29 > 22:06
Podeli:
Izvor: Yugo

Pre 30 godina kragujevačka "Zastava" izvezla je prvi "Yugo GV" na američko tržište i ponudila ga kupcima po ceni od 3.990 dolara

Britanski BBC u tekstu povodom godišnjice dolaska Juga GV u Ameriku, piše da se oznaka GV odnosila na „Good Value“ (dobra vrednost), ocenjujući da je to bila loša marketinška poruka koja je od samog starta bila osuđena na propast.

U tekstu, koji je u svom stilu naslovio „Poslednji stvarno užasan auto“, BBC podseća da je za prodor Juga na američko tržište najzaslužniji bio biznismen Malkolm Briklin. Sredinom osamdesetih godina dvadesetog veka je u SAD-u bilo poželjno da svako poseduje jeftino i ekonomično prevozno sredstvo, što je Briklin iskoristio.

Uz pomoć američkih političara Henrija Kisindžera i Lorensa Iglbergera postignut je dogovor s jugoslovenskim vlastima i Jugo je prvi put Americi predstavljen na sajmu automobila u Los Anđelesu 1984. godine.    

Iako je automobil zasnovan na Fiatu 127 s maksimalnom brzinom od oko 138 km/h u tom trenutku bio najsporiji na američkom tržištu, njegova prodaja je išla munjevito, navodi BBC.

Izvoz je, međutim, 1992. zaustavljen raspadom bivše Jugoslavije i ratom, a BBC podseća i da je NATO 1999. bombardovao fabriku  „Zastava automobili“, navodno pogrešno misleći da je riječ o „Zastava oružju“.

„Bomba je, međutim, pala godinama pre toga“ i, kako navodi britanski javni servis, Jugo je Amerikancima postao glavni predmet šala. „Mogao bi udvostručiti vrednost Juga, samo ako mu napuniš rezervoar“, bila je jedna od šala koja je kružila Amerikom sredinom osamdesetih.

Iako je bio predmet podsmjeha u nekoliko navrata i u popularnoj emisiji BBC-a „Top gear“, britanski javni servis na kraju postavlja pitanje „koliko je Jugo zaista bilo loš?“.