Premijerki smeta što građani protestuju, kada tri godine imamo suficit u budžetu

Vesti 03. feb 201923:03 > 23:10
N1

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić izjavila je da je pojavljivanje improvizovanih vešala na protestu u Beogradu "politika linča" i da "nemoć" onih koji protestuju "prerasta u agresiju".

„Došli smo do toga da oni iznose vešala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom pretili sinu predsednika države Aleksandra Vučića. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uslovima“, kazala je premijerka za Pink.

Navodeći da postoji razlika između građana koji protestuju jer su nečim nezadovoljni i dela opozicije koji se kako je rekla, „kriju iza tih građana“ i nisu im se ni „obratili“, premijerka je kazala da želi da čuje šta nezadovoljni građani imaju da kažu.

POVEZANE VESTI

„Deo opozicije koja protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav. Došli smo do vešala, pretnji predsednikovom sinu. Videli smo kakav je Dragan Đilas kada su kamere isključene, kako se najstrašnijim psovkama obraća mladim ljudima koji se ne slažu sa njim“, rekla je Ana Brnabić.

Ona je dodala da joj protesti smetaju jer se kako je navela, „ne razgovara o rezultatima, već o paušalnim tvrdnjama“.

„Srbija je u 2018. godini sačuvala fiskalnu disciplinu koju je uspostavio Aleksandar Vučić kao premijer. To je bila treća godina da smo imali suficit u budžetu, radimo na tome da tako ostane i u ovoj godini. U nemogućnosti da odgovore na ove rezultate oni iz nemoći prelaze u agresiju“, kazala je Brnabić.

Ministarstvo unutrašnjih poslova pozvalo je ranije danas građane da prijave Policijskoj upravi za Grad Beograd ukoliko prepoznaju ili imaju bilo kakve informacije o mladiću koji je na poslednjem protestu „Jedan od pet miliona“ nosio improvizovana vešala.

Prethodno je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio da će „zbog velikog uznemirenja javnosti“ MUP i nadležno tužilaštvo raspisati potragu za osobom koja je na jučerašnjem protestu „Jedan od pet miliona“ u Beogradu nosila vešala.