Smene u EPS-u zbog pada Srbije na Duing listi, ali i zbog Koteža i Krnjače

Smene u EPS-u zbog pada Srbije na Duing listi, ali i zbog Koteža i Krnjače

Smene u EPS-u zbog pada Srbije na Duing listi, ali i zbog Koteža i Krnjače Izvor: N1

Milorad Grčić, v. d. direktora "Elektroprivrede Srbije" kaznio je 23 zaposlena zbog propusta u radu čije su posledice i pad Srbije na Doing business listi Svetske banke i višekratni prekidi u snabdevanju električnom energiju u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača, saopšteno je iz EPS-a.

Kako su naveli, istraga unutrašnje kontrole pokazala je da su pojedini zaposleni odgovorni za kršenje procedura za izdavanje dozvola za priključenje na elektro mrežu i kašnjenje u izdavanju dozvola zbog čega je Srbija, između ostalog dobila nižu ocenu Svetske banke.

Pojedini su umešani i u korupciju i protiv njih su podnete krivične prijave, a deo zaposlenih kažnjen je zbog loših rezultata u smanjenu gubitaka i krađe električne energije, kažu u EPS-u.

Na osnovu rezultata istrage Nadzornom odboru JP EPS predloženo je da se smene Ljubiša Krunić, direktor ED Centar Beograd, Dragan Jeknić, direktor ED Banovo Brdo, Ivan Ilić, direktor ED Zemun, Nenad Milošević, direktor ogranka Niš, Goran Nikolić, direktor ogranka Vranje, Stevica Cigulov, direktor ogranka Zrenjanin i Borko Golubović, direktor ogranka Prijepolje.

Istovremeno smenjeni su i na niže pozicije prebačeni Slobodan Petrović, referent pregleda i spojeva ED Centar Beograd, kao i Rade Mirović, samostalni referent pregleda i spojeva ED Banovo brdo, Siniša Porodinčević, referent pregleda i spojeva i Ivan Marković, takođe iz ED Banovo brdo. Smenjeni su i na niže radne pozicije prebačeni Dušan Anđelković, koordinator ODS Niš, Dragan Đorić, šef Službe za planiranje i investicije i Igor Todorović, direktor Sektora za planiranje i investicije u Nišu, Vladica Aleksić, direktor odseka za tehničke usluge Vranje, Dragan Đokić, vodeći stručni saradnik za podršku tržištu i smanjenje gubitaka u Loznici i Milan Škipina iz odseka za tehničke usluge Zrenjanin, navodi se u saopštenju.

"U EPS-u neće biti zaštićenih i svi odgovorni za propuste biće kažnjeni. EPS će nastaviti da unapređenjem poslovanja i investicijama u razvoj infrastrukture doprinosi jačanju ekonomije Srbije i boljem standardu svih građana", rekao je Grčić.

Zbog problema sa snabdevanjem u Kotežu i Krnjači Nadzornom odboru je predloženo da bude smenjen Srđan Jeftić, direktor Elektrodistribucije Krnjača, dok su smenjeni i na niže pozicije prebačeni Nebojša Radovanović, direktor Tehničkog centra Krnjača, Aleksandar Sknepnek, šef službe u odseku Kalemegdan, Boris Petrović, šef službe, Jordan Kaličanin, pravnik i Nebojša Radovanović, glavni inženjer u Sektoru za planiranje i investicije Kalemegdan.

Snabdevanje električnom energijom u beogradskim naseljima Kotež i Krnjača u nedelju je u potpunosti stabilizovano, kažu iz EPS-a. Zbog nezakonitog pokušaja priključenja na elektromrežu nelegalno izgrađenog objekta koji nema uslove za priključenje, tokom vikenda je dolazilo do prekida snabdevanja električnom energijom, u više navrata. Ekipe lokalne distribucije su sva tri dana izlazile na teren i otklanjale kvarove na većem broju lokacija što je dodatno bilo otežano ranijom nelegalnom gradnjom objekata, dodaju.

"Čim smo saznali za problem, preduzete su hitne mere da se reši i odmah u nedelju je obezbeđeno stabilno snabdevanje električnom energijom sa stanovnike Koteža i Krnjače. Odgovorni za propust koji su zaposleni u "Elektroprivredi Srbije" i Operatoru distributivnog sistema "EPS Distribucija" kažnjeni su smenom. Sprovešćemo detaljnu unutrašnju istragu i na osnovu tih rezultata pokrenuti i sve eventualne postupke da krivci budu kažnjeni i u skladu sa zakonom", rekao je Grčić.

Kako se ističe u saopštenju, EPS i ODS "EPS Distribucija" imaju odličnu saradnju sa Gradom Beogradom koja je dodatno ojačana u oblasti rešavanja problema sa nelegalnom gradnjom. To je omogućeno i nedavnim izmenama propisa da samo ozakonjen objekat može biti priključen na elektromrežu, a ne objekti za koje postoji potvrda da su u postupku legalizacije.

"Otišli smo i korak dalje i u skladu sa dogovorom sa Gradom Beogradom svaka potvrda koju dobiju EPS i ODS odmah se prosleđuje Gradu Beogradu na proveru u Sekretarijatu za urbanizam da li je zaista završen proces ozakonjenja. Ovo je još jedan dodatni korak kako ćemo ubuduće da sprečimo priključenje nelegalno izgrađenih objekata koji ugrožavaju stabilnost elektroenergetskog sistema", rekao je Grčić.


POVEZANE VESTI

Komentari (19)

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Krle

Svako selo ima direktora. Al je ovaj EPS napredna firma!!!

Maja

Ko god ne radi svoj posao kako treba,ja smtram po svom da treba biti smenjen.

milosav

haha..pa, da..

* Sva polja su obavezna

EKAPIJA

KURSNA LISTA

EUR 1 117.5248
USD 1 105.1676
CHF 1 106.7243
GBP 1 141.7157
AUD 1 72.8113
JPY 100 95.9856

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Biznis

Biznis

Mihajlović: Na Moravskom koridoru neće biti grešaka kao na Koridoru 10 14:32 h

14:32 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Behtel-Enka: Moravski koridor prvi 5G auto-put 13:31 h

13:31 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Vučić i "Džonsonov" bager otvorili radove na Moravskom koridoru 13:00 h

13:00 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Kina odlaže dodatne carine na američke automobile i drugu robu 11:05 h

11:05 h  |  Biznis

Biznis

Biznis

Cena vrtića u Beogradu ostaje ista u 2020. 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Svetska banka odobrila Srbiji kredit od 48 miliona dolara 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Biznis

Biznis

Biznis

Od Nove godine plaćamo i ekološku taksu 1.200 dinara godišnje 14.12.2019.

14.12.2019.  |  Biznis

loader