Nova predsednica AKS: Ne ograđujem se od kolega, ali nismo organizovali protest

Vesti 27. sep 202115:15 > 17:32 14 komentara
Jasmina Milutinović, predsednica Advokatske komore Srbije
N1

Nova predsednica Advokatske komore Srbije Jasmina Milutinović izjavila je u emisiji N1 Studio Live da AKS nije organizovala prošlonedeljni protest advokata ispred Vrhovnog kasacionog suda. "Ja se time ne ograđujem od kolega koji su nezadovoljni i izašli na ulicu, ali nismo organizatori, jer nismo ni doneli odluku o protestima, a da jesmo, ne bismo dozvolili ulazak u sud na onakav način, niti neka ponašanja na tom protestu za koja smatramo da nisu primerena, jer se mi borimo rečima, a ne na takav način", kaže ona.

Prema njenim rečima, izbori za predsednika AKS su protekli u skladu sa statutom i održani su u kolegijalnoj atmosferi.

Kako je rekla, upravni odbor je prethodne četiri godine uspešno radio.

Govoreći o protestu advokata, kaže da ga AKS nije organizovala.

Povezane vesti

„Postoje različita razmišljanja kolega, ja ne mogu da vam pričam o stavu AKS, jer je konstitutivna sednica 4. oktobra. Ja se time ne ograđujem od kolega koji su nezadovoljni i izašli na ulicu, ali nismo organizatori, jer nismo ni doneli odluku o protestima, a da jesmo, ne bismo dozvolili ulazak u sud na onakav način, niti neka ponašanja na tom protestu za koja smatramo da nisu primerena, jer se mi borimo rečima, a ne na takav način“, kaže ona.

Dodala je da vidi razlog za protest i za nezadovoljstvo advokata, jer je, kako je objasnila, dopuna stava VKS došla nakon nekih drugih stvari.

„Ja sam razgovarala i razgovaram sa kolegama koji protestuju i sa onima koji su protiv protesta, i sa kolegama koji smatraju da je ovaj stav katastrofa i sa onima koji smatraju da se ništa neće promeniti. Potrebna je ozbiljna analiza. Pratim i Vajber grupe kolega, nema saglasnosti još šta će ta odluka da donese“, kaže ona.

Na pitanje o slučaju „transkripta razgovora advokata i klijenta“ koji je dospeo u medije (advokata sa Veljkom Belivukom), kaže da su od direktora Uprave za izvršenje krivičnih sankcija Dejana Carevića dobili odgovor da „do toga nije došlo“.

„Ja to ne mogu da tvrdim, mi smo na naš zahtev da nam dostave odgovor da li je to tačno ili moguće i da učestvujemo u proveri preko svojih predstavnika da li se to dogodilo i da li se događa, on je negirao mogućnost da se to desi“, kaže ona.

Celo gostovanje pogledajte u okviru snimka emisije:

 

Koje je tvoje mišljenje o ovome?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare