Veljović smenjen, ubuduće savetuje premijera

Vesti 31. dec 201510:31 > 15:48
N1/agencije

Direktor policije Milorad Veljović razrešen je te dužnosti ali će od 1. januara biti novi savetnik premijera za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti.

Vlada Srbije je na današnjoj sednici za vršioca dužnosti direktora policije postavila Vladimira Rebića.

Vlada je dosadašnjeg direktora policije Milorada Veljovića razrešila dužnosti, kako navode, poštujući Zakon o policiji po kome je ispunio sve zakonske uslove za penzionisanje.

U saopštenju se dodaje da je rešenjem Vlade Srbije, od 1. januara 2016. godine, Veljović postavljen na mesto savetnika premijera Srbije za pitanja regionalne i nacionalne bezbednosti.

Vučić je za “Kurir” izjavio da je imenovanje Veljovića na mesto savetnika njegova lična odluka, kao i da će o razlozima za njegovu smenu sa mesta direktora policije govoriti za tri do četiri dana.

Stefanović: Rebić da iskoristi iskustvo za reformu policije

Stefanović je izjavio je da je Vlada Srbije postavila Rebića za vršioca dužnosti direktora policije, na njegov predlog. „Dvadeset i tri godine profesionalnog rada u policiji, iskustvo na rukovodećim mestima i uspešan rad u Upravi saobraćajne policije, opredelili su me da Rebiću poverim ovako težak i odgovoran zadatak, i Vlada je to, naravno, prihvatila”“, naglasio je Stefanović.

Ministar je istakao da od Rebića očekuje da iskoristi iskustvo i znanje i da na novoj funkciji pomogne u reformama policije, kako bi bila efikasniji i uspešniji sistem. „Da građanima ulije poverenje da policijski službenici mogu još bolje da rade i da sa njima ostvare bolje rezultate po pitanju bezbednosti u čitavoj zemlji“, kazao je Stefanović.

Novopostavljeni vršilac dužnosti direktora policije Rebić rekao je da je imenovanje na tu funkciju doživeo kao svojevrsnu potvrdu dobrog rada saobraćajne policije, koja je u prethodnih godinu i po dana napravila značajan pomak u oblasti bezbednosti saobraćaja.

„Očekujem da ću na novoj funkciji doprineti da se izvrše potrebne reforme policije i da ćemo učiniti da građani Republike Srbije budu bezbedni“, naglasio je Rebić.