Gošće N1: I jedna ubijena žena je previsok broj

Vesti

Gošće N1: I jedna ubijena žena je previsok broj

Kada se dese ubistva žena, neprekidno pozivamo na odgovornost, pišemo pritužbe, žalbe, tražimo da se to ispita. Od 14 ubistava, utvrđeno je da su propusti institucija bili u 12 slučajeva. Svake godine se nadamo da će se situacija promeniti i smanjiti broj ubijenih žena, rekle su gostujući u Novom danu Aleksandra Nestorov i Vedrana Lacmanović.

Komentari (8)

Ostavi komentar

* Sva polja su obavezna

Nevalidna CAPTCHA

Sebična

Ne, sistem se neće promeniti, niti ćemo ga mi promeniti. ,,Mi'' ne postojimo. To je stvar koju je najteže priznati sebi, ali onog trenutka kada prihvatite stvari takve kavim jesu, lakše vam je da donosite životne odluke. Na žalost žene koje dožive ovo, potpuno su same. U pokušaju da dam robne priloge sigurnim kućama, besomučno sam letos zvala sve telefone koji su se u NGO sektoru reklamirali kao zaštitnici žena žrtava nasilja - ni jedan jedini nije radio, uključujući i one hitne SOS. Preko 15 brojeva. Od tada, ja sebe vidim samo kao individuu koja se slučajno našla na lošoj geografskoj lokaciji. Prema tome: Ako će ovde da me plate sa fakultetskom diplomom da radim za npr 500 eur 15h, a u drugoj državi bukvalno šest puta više, šta mislite da ću da uradim? Ako će moje dete da bude poštovanije sa državljanstvom npr Norveške u svetu, nego sa državljanstvom Srbije, a Norveškoj sam takođe potrebna, šta mislite čije ću državljanstvo da uzmem? Ako mi bolje uslove za poslovanje mog online biznisa pruža Nemačka i imaću bolju reputaciju kao gazda firme u Nemačkoj, nego kao firma iz Srbije, šta mislite gde ću da investiram? Ako mogu da platim fakultet za svoje dete u Beču, iako postoje fakulteti i ovde, ali moje dete će se u EU lakše zaposliti sa njihovim fakultetom, šta mislite da ću da uradim? Ako država apeluje da se rađaju deca, a meni je bolje bez dece, mislite da ću da rađam? Sebična? Jesam. Sistem i politika su dobar biznis i način za bogaćenje polovine zemlje, dok druga polovina snosi posledice. Ako je već nemoguće sprečiti tu jednu polovinu, onda makar treba izaći iz ove druge polovine, pa kad se taj skup smanji, možda se nešto i promeni, ali dotle smatram da svako treba da sledi isključivo svoje lične interese i da se ne obazire puno na reč ,,mi'', jer ta reč više nema težinu.

Михаил Владимирович Пупин, алиас Коба Јашин

Samo ste prividno u pravu. Vi ovime ne prizivate ni Norvešku, ni Beč, ni sebe ni svoje najdraže tamo. Vi (i svi kao Vi, žrtve višedecenijskog specijalnog/hibridnog rata, koji ne mogu da izađu iz svog začaranog kruga) ovime prizivate SIRIJU za sve nas OVDE!

Zlopamtilo

Apsolutno se slažem , život je isuviše kratak da bi se protraćio na pokušaje menjanja celokupnog sistema u Srbiji koji je nakaradan od početka do vrha.Potpuno je besmisleno to prebrojavanje žrtava, analiziranje neposrednih uzroka,.....

Svašta

@Михаил Владимирович Пупин, алиас Коба Јашин Zašto histerišete? Meni je Vaš komentar klasična demagogija i širenje panike. Da neće Vas da pita za dozvolu za promenu sredine? Kad nekome ne odgovara klima u zemlji, naravno da će da ode. Ne vidim, zašto bi neko snosio odgovornost za odluke koje je doneo neko drugi, a koje nisu u skladu sa vrednostima i stavovima dotične osobe? Uostalom, ovde se ne radi o tome da li je neko u pravu ili krvu, već da neko uradi to što je bolje za njega lično. Svako je krojač svoje sreće i vlasnik svog života, pa ne vidim ništa sporno. Vi ostajete, drugi se odseljavaju, treći se doseljavaju...svako u skladu sa svojim potrebama.

Лаки

Свака убијена жена и сваки убијени мушкарац, сваки убијен човек је превише.

mena

Tema je ozbiljna i nije uredu da o tome govore samo predstavnice nevladinog sektora. Ako se neko proziva za propuste,mora imati pravo na odgovor. Toliko empatije za zrtve bilo bi normalno,da nisu zaboravljene zrtve koje su podneli radnici Centra za socijalni rad koji su pokusavali da sprece nasilje.Koliko je clanica nevladinog sektora povredjeno ili ubijeno na poslu?

Socijalni neradnici

Evo smejem vam se upravo. Vaš stav je infantilan. Predstavnici NGO služe upravo tome što i rade. Socijalni radnici su zatajili, kao i druge državne službe i zato su i kritikovani. Šta biste vi da plandujete i ništa ne radite, a da vam svi kliču i da vam se dive? Ukoliko nisu svesni rizika svog posla i nisu sigurni da mogu da ga obave kvalitetno, prosto ne treba ni da se tu zapošljavaju. Nemam apsolutno nikakvu empatiju prema socijalnim neradnicima, izvinjavam se. Oni nisu na ta mesta dovedeni zabunom, već su poslali CV, prošli razgovor, na razgovoru se izjasnili zašto su baš oni stručni da rade taj posao i šta ih motiviše da ga rade. Ako im ne valja nek daju otkaz i nek pređu u privatan sektor. :) Zašto bi ijedna članica NGO bila ubijena na poslu? Malo ste pobrkali lončiće i nije vam baš jasno šta je čiji posao, ali bitno je da i vi imate neko i nekakvo mišljenje :)

Suvi Genije

Ju, pa vi ste jedna jako inteligentna persona. Gospodo, molimo manje empatije za žrtve nasilja, više empatije za državne službenike, koji ne mogu da ispijaju kafe na miru, pošto im se ubijaju po hodnicima i oko zgrada! Ništa, pošto su žrtve nasilja već mrtve, onda je ostalo još nekako da ućutkate i NGO, pa da onda možete na miru da kukate kako ste vi podneli najveću žrtvu u celoj toj priči. A žrtve...kakve žrtve? Koje žrtve? Mi smo žrtve! A mislite na one pobijene žene? A pa da ... pa ništa, šta su tražile to su i dobile. Super vam je plan. Šta? Ne može da se živi od državne plate, pa sad malo da se angažujete i oko botovanja? Zar nemaju nekog kvalitetnijeg da unajme?

NAJČITANIJE

ČITAOCI REPORTERI

ČITAOCI REPORTERI

Vaša poruka je uspešno poslata.

Hvala.

GOTOVO

Ubacite video ili fotografiju.

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa.
Ne sme biti više od 25 MB.

Pročitajte još

Vesti

Vesti

Ministarka: Trećina studenata po završetku školovanja planira da ode iz Srbije 12:43 h

12:43 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Fabrici: Pomoći uzbunjivačima, ključni za detekciju korupcije 12:40 h

12:40 h  |  Vesti

Vesti

Vesti

Međak: Otvaranjem poglavlja, EU pokazala dobru volju na osnovu najmanjeg troška 12:38 h

12:38 h  |  Vesti

Fudbal

Fudbal

Partizan večeras igra za novac i koeficijente 12:17 h

12:17 h  |  Fudbal

Fudbal

Fudbal

Borjan: Dešava se, podrška Žanderu i Tomaneu 12:16 h

12:16 h  |  Fudbal

Kultura

Kultura

Klimtovo platno pronađeno u zidu galerije iz koje je nestalo pre 23 godine 12:05 h

12:05 h  |  Kultura

loader