Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Imam svoje JA

Profesionalni vozači u Vojsci Srbije masovno prelaze u Knez petrol. Voze cisterne za 70.000 - 80.000 dinara. Tako da i eventualna plata od 55.000 ne pomaže. Potporučnik radi za oko 50.000 dinara. Lažna obećanja.

27 1

Koki

Ministar odbrane na promociji potporučnika 08. septembra izjavio da mladi potporučnici "vrlo brzo" mogu očekivati nove stanove. Istovremeno, u sistemu odbrane rade civilna lica, podoficiri i oficiri da 28-30 godina podstanarskog staža. Veliki broj penzionera su podstanari. Šta reći na izjavu ministra odbrane? Sami se nasmejati.

26 0

Koki

Još jedna laž. Nema od toga ništa. Šta je sa masovnom stambenom gradnjom? Početak "gradnje" kasni jednu godinu. U Vojsci Srbije je 12500 podstanara.

19 0

Povratak Majstora

Plata je mala, ali i ona je sa budžeta ! Dakle nek malo smanje broj nepotrebnih savetnika i ostalih kancelarijskih pacova koji bez razloga primaju 250-350 HILJADA takođe sa budzeta pa možda bude dovoljno za vojsku, policiju i mučene stare penzionere !

30 0

Rodoljub

Samo da pitam sta je u Srbiji profesionalni vojnik. Dali je to onaj što kosi travu, ili što dežura na straži ili onaj što čisti dvorište. Srbija nema veze sa profesionalnom vojskom niti će to skoro biti. To što oni treba da rade u vojsci, a mnogi od njih i ne rade gotovo ništa i svi su uglavnom sa srednjom školom a treba da primaju te plate. Slažem se da za život to nisu nikakve plate, ali za gotovo slične plate rade mnogo važnije i odgovornije poslove lekari, profesori i mnogi ostali obrazovani ljudi. A kolike su plate onih od kojih se uzima za njihove. E sada ako hoćemo da pravimo vojnu i policijsku državu, onda bih predložio svim mladim ljudima koji hoće pristojnu i sigurnu platu i rani odlazak u penziju da idu u vojsku i policiju, a naravno i SNS na čelu sa Vučićem imaće sigurnost i sasvim je sigurno da su njima vojska i policija bitniji od svih ostalih radi svoje lične sigurnosti i bezbednosti i najvažnije opstanka na vlasti.

23 40

Bakula

Zlatno doba,al juče.

16 601

Paja

Ne verujem da je izvodljivo

11 277

Voša

Covece pa to je ispod drskosti.

12 268

Pilja

Tesko.

10 255

Ike

Šta reći...glasajte i dalje.

16 261

Maja

Sjajna vest.

151 7

Javor

Za tebe?

9 204

Hm

Ja sam čitao saopštenje do rečenice,u slučaju da je ovo istina...pazite,izlaze sa saopštenjem,a prva rečenica im je u slučaju da je ovo istina?? Pa valjda prvo proverite i zvanično vam neko potvrdi pa onda izdajete saopštenje,tuga!

23 153

Pera

Kažu " u slučaju da je ovo istina... " jer ne bi bio prvi put da se navodno iznese neka inicijativa i najava o poboljšanju standarda, a da od toga kasnije ne bude ništa. Samo ove godine su najavljivali bar desetak puta povećanje plate, a bilo je samo jedno (vraćanje otetog) kad i svima na budžetu...

7 0

SMB

Vojska nije privredna grana i nigde u svetu ne zarađuje za drzavu pa se zato i kaze da je to najskuplja igracka u miru. Ne daj boze rata, svima bi odmah bila jasna namena vojske i niko ne bi pitao treba li nam vojska. Na žalost ima i onih koji misle da nam vojska ne treba i da su plate za vojsku bacanje para.

29 97

Stormtrooper

Ako hoćeš mir, spremaj se za rat kao da će ga sutra biti. To ne važi za Srbiju jer nije država.

3 1

Veteran

Dođite u subotu 15.09 na trg Republike protesni marš veterana boraca,ratnih vojnih invalida i porodica palih boraca sa trga do hrama Svetog Save,zbog donošenja zakona o borcima ispod žita u skupštinskim kuloarima bez javne rasprave i prisustva javnosti,podžite nas vi iz vojnog sindikata,nema politikanata,nema govora,samo da građani vide da postojimo i da uz put predamo naše predloge za,raj zakon ovima u skupštinu! Eto bez sendviča,politike i džabalebaroša!

36 310

Muamer/Pešter

Srbija nije ratovala.

5 238

brale

Nije mnogo. Kolika je osnovna potrosacka korpa. A dva djaka, i jos ako imas auto. Malo je. Treba im jos dati

25 161

Budući bogatun

Koje godine?

31 190

Тоза тхе Р.И.П.

Realno, koliko smo plaćali vojni kadar u prošlosti i koliko je taj kadar opravdao ta ulaganja, najbolje bi bilo da oformimo Legiju stranaca i da budemo bezbrižni kao zemlja. Ionako smo svedeni na minimalnu teritoriju zahvaljujući svim ratovima koje smo ,,dobili'' u proteklih 25-6 godina, tako da o vojsci, kao u nekadašnjoj SFRJ, i ne treba razmišljati.

40 386

Veljko

Srbiji ne treba kopija JNA sa armijskim oblastima i korpusima već vojska opremljena i prilagodjena savremenim bezbednosnim izazovima uz dobru obučenost i manevarsku sposobnost.

138 3

Bisenija

ŠOK! Vulin? Gospodje ministarke i gospodo ministri? Jel to crtani film? To plata vojnika? Jezivo!

21 340

Zaklina

Pa u kosovsku vojsku😂i ona je "legalna"

9 293

Sramota

Kolika će onda biti plata oficirima, da ne pominjem generale. Verovatno 200.000. Dobijaju dnevnice, koje nisu 150 dinara kao nama , plaća im se stanarina (uvećani troškovi stanovanja) dok ne dobiju stan, na platu dobijaju razne dodatke kao trupni, padobranski, letački. Oni koji idu u misije zarađuju par hiljada evra mesečno i za to je najveća navala. Neka neko izađe sa kompletnim ciframa a ne poluistinama. Kažu osnovna plata ovoliko a za sve ostalo ćute i kukaju. Penzionera koji je 40 godina uplaćivao u PIO fond i imao tih 55.000 su globili i pljuvali 4 godine kako ima mnogo a njima i policiji samo povećavaju.

33 211

Ja

Izvolite svi radite u vojsci za tako veeeelike plate! Krvav je to hleb, verujte mi. Umete da kukate kako su oficirima plate velike a ne biste izdrzali na njihovom poslu 15 dana. Dosta vise.

3 1

Посматрач

Будите непрофесионалан војник, као министар војни, па ћете имати и 100.000,00 дин плату!

37 229

Apophis

Svi vojnici u WEST POINT!

13 149

Profesorka

E jadni smo ti mi kad su vojnici ovim zadovoljni.

32 187

Maja

Sada je trenutno 37 000, a ovo je po meni sasvim dobro jel bolje ne možemo. Naša vojska jeste profesionalna, ali njezina namena u domaćim misijama ne može doneti puno zarade. Da bi profesionalni vojnik imao platu veću, morala bi vojska da zarađuje više, a za to je najbolje međunarodne mirovne misije kojih imamo srednje dosta, ali treba na m više i na područija gde se bolje plaća. Tako samo možemo još više unaprediti vojsku sa platama i do 100 000. Ipak i ovo je dobro sa obzirom da smo mala i siromašna država.

233 100

Ba

"jel bolje ne mozemo". Ne ne mozemo dok je sns na vlasti i dok im botovi pisu ovako glupe i nepismene komentare.

27 219

Boris

Siromašni smo jer nas besomučno kradu već sedmu godinu.

35 307

E

Pa neka pretope opet nešto od gvožđa,eto onoliki kreveti prazni šta će im,tenkova nema to otišlo još onomad u dim ali kreveta,manjerki itd.ima koliko hoćeš i eto love...

10 279

Kovalski

Tacno u ovoj drzavi komunalni sektor ne postoji...Ubedljivo najnize plate,a jedino nama nije vracen ni dinar od 2014,a i dalje nam se otima u proseku 4000 mesecno...

72 211

Nisam sam

Taman da plate dažbine. Ne daj Bože da im padne na pamet da porodicu jednom mesečno izvedu u restoran. Ako im crkne neki uređaj ozbiljna glavobolja. Ako plaćaju stan, onda su na hlebu, jajima i mleku. Brzim prugama u 20. vek. Sve koji odlučuju staviti na test izdržljivosti sa tim primanjima na 6 meseci.

125 251

Graničar

Je li mi to nekoga hoćemo da zaplašimo, ili je ovo čisto onako, zbog viška u budzetu?

77 168

Апостол

Ћу ћеш ће ћемо ћете ће. Некада у будућности...

109 229

Vaspitacica

Mislim da je to malo za nekog ko ce zrtvovati svoj zivot za otadzbinu.

93 218

Zoki

Kao što su žrtvovali za SFRJ .

6 143

Rodoljub

pa jer njih neko puškom naterao u vojsku. Naravno nije. Otišli su zbog sigurnih i pristojnih plata, ranog odlaska u penziju i ostalih privilegija. A to da će ne daj bože da dodje do nečega oni biti žrtve, pa pokazalo je seda su uvek veće žrtve bili obični ljudi i običan narod, bilo da su bili dobrovoljci ili ih je vojska pozivala na obavezno javljanje i učešće u vojnim akcijama. Ostavimo se demagogije.

2 13

Ckomi Bg

Bedna je to plata ali jos uvek je nesto veca nego u prosveti.

105 280

Olja

Da li je to realna plata za život u Srbiji ???

106 226

Lana

Pristojna plata.

310 129

Kizami

Hahahaha... 450€ plata profesionalnog vojnika Srbije. Pa, AV i Vulin su se bas pretrgli. Jel su to umanjili svoje plate, ili plate ministara, ili plate narodnih poslanika, ili Tome Nikolića i onih oko njega... Pa da toliko povecaju plate. Nem9j AV mnoje je to za vojnike...

152 334

Ha

Toliko koštaju čarape,gaće,majica i čizme za jednog američkog vojnika,našima će da počnu da dele opanke još malo pod geslom čuvajmo prirodu i kupujmo domaće!

15 286

nada,

Ala ste se pretrgli .

120 256

Grizman

Uuuuuu, mnoooogo.

113 222

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo