Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

crni domino

Naprednjacka posla...

26 2

Katarina

U Valjevu, sa istim obavestenjem, 'kolektivni odmor', zatvoren kafic lokalnih kriminalcica, porodice vrlo bliske sa policijom. Lokal u centru grada. Kao, nema nedodirljivih. Racija desetak dana pre zatvaranja. A svako malo se vide pistolji, istetovirani i policijska vozila iz kojih izlaze gosti kafica. Koji to kafedzija ima 'racun' da mu lokal zvrji prazan, evo, skoro vec mesec dana...

44 0

Mladen

Meni ovo lici na ono "bata bacio oko". Dobra lokacija, sigurna zarada...

61 4

Грађанин добрих намера

Е "бато", зађите ви мало по Србији да видите шта се ради "на локалу"???!!! Имала би "коса да вам се дигне на глави" када би видели шта локалне "аге" и "бегови" раде на својим феудима!!!!!!!!Све "пршти" од крађе, утаје и радника "на црно"!!!!! Свуда!!!!!

101 382

Sanja

Građani mogu anonimnim pozivom na broj 0800 300 307 da prijave rad na crno. Tužno je što država nije sama obezbedila ovakav vid zaštite prava radnika, već je to realizovano u okviru projekta koji finansira norveška ambasada. Svejedno, treba informisati građane o tome i podsticati ih da ovakvo kršenje prava prijavljuju.

42 2

hiperbola

gradili ga neprijavljeni radnici i sad u njemu rade neprijavljeni radnici, to je SNS Srbija.

111 243

Mika

Braca su vlasnici

85 122

Dragan Vasic, advokat iz Beograda

Radnik "na crno" nije nista novo (ukoliko je informacija tacna) i inspekcije rada mahom redovno kontrolisu i sankcionisu statusne oblike poslodavaca a.d., d.o.o. i p.r., a statistika o tome se redovno objavljuje i u medijima. Medjutim, mnogo su teze povrede zakona u drzavnim organima, organima lokalne samouprave, javnim ustanovama, javnim preduzecima i javnim komunalnim preduzecima, gde se putem ugovora o radu van radnog odnosa, poput nistavih ugovora o obavljanju privremenih i povremenih poslova (kod kojih se najcesce fiktivno vrsi sukcesivna izmena naziva radnog mesta, ili izmena opisa poslova) vrsi zloupotreba prava, jer se zakljucuju radi obavljanja stalnih poslova, ili pak radnici fakticki obavljaju stalne poslove. Kolokvijalno zvanim "pp ugovorcima" i dr. "ugovorcima" uskraceno je zakonsko pravo na jednaku zaradu za isti rad kod istog poslodavca, pravo na bolovanje, godisnji odmor, regres, placeno i neplaceno odsustvo, trudnicko i porodiljsko odsustvo, minuli rad, topli obrok, naknadu troskova prevoza, naknadu za rodjenje deteta.. Ipak, pavnoznazne presude kojima se utvrdjuje postojanje radnog odnosa na neodredjeno vreme u ovakvim predmetima vec uveliko posedujem, ukljucujuci i pravnosnazne presude o utvrdjenju postojanja radnog odnosa na neodredjeno vreme u javnim preduzecima i javnim komunalnim preduzecima, gde se posao fakticki obavlja, odnosno gde se obavljao, a gde se kao poslodavac posrednik pojavljuju razne agencije i d.o.o. (relativno noviji oblik izigravanja zakona). Kako su zloupotrebe prava radnika bezmalo dobile razmere epidemije u ovoj drzavi, to ovim putem govorim javno o tome. Dragan Vasic, advokat iz Beograda

103 101

Tacno

Ali radnik "na crno" znaci da on ne postoji I da nema apsolutno nikakva prava sto je najgori oblik eksploatacije coveka,gori od robovlasickog ,drzava tolerise ovakav neljudski odnos seljacina zvanih"gazda"

43 0

ĆORAVA POSLA

Адвокат изнесе реалне и озбиљне проблеме за које су одговорни послодавци, а трпе радници, притом се и потпише, и добије 100+ негативних коментара... У овој Србији стварно све цвета, кад народ "пљује" оног ко јавно каже да се над народом врши терор...

64 0

dragan bb

Zašto ovaj komentar ima tri puta više negativnih lajkova? Šta ovde nije tačno navedeno? Da li je narod koji ovo negativno ocenjuje normalan? Molim Vas objavite mi komentar.

46 0

Spartacus

Kakva komediJa......hahahaa

31 152

Klara

Poreska uprava se dobro obrukala i bruka kada je u pitanju portal Južnih vesti pa sada pokušava da sa toga skrene pažnju. Činjenica je da zloupotrebljavaju nadležnosti i nenandležnosti protiv neistomišljenika.

46 231

Damjan

... znači ovo je mnogo bitna tema, vidim po borovima i negativnim ocenama komentara. Tema oko Kosova do 400 negativnih ocena a Bgd na vodi (Savanova) čak preko 700. Eto šta su napredni prioriteti

73 156

Ono

Kako neko misli da poslodavac resi taj problem ako je onemogućen da radi?! Umesto zatvaranja bi trebalo da bude kazna i plaćanje retroaktivno doprinosa za radnike uz pojačani nadzor. Ovako je u vecini drugih država. Kada je ipak prekrsaj toliki da poslodavac gubi pravo bavljenja poslom onda država preuzme brigu o radnicima u nekom odredjenom periodu. Drugim recima ne ostavi ih sve na cedilu. Logika sa zatvaranjem je pogresna i vodi samo u katastrofu i dalju nezaposlenost.

48 171

Obveznik

O takvim stvarima se razmislja pre nego ilegalno zaposlis radnike. A ne kad te uhvate krene kuknjava. Dok sistem ne dovede vlasnike i radnike do toga da im ne pada na pamet da vrdaju sa prijavama, fiskalnim racunima i sl, nece biti ni reda u drzavi. Trenutno se svi izvlace sa svime, zato i jesmo ovakva banana.

37 146

clan elite

Ceo projekat "Beograd na vodi" u svim svojim segmentima je kriminalna aktivnost sadasnje vlasti na celu sa Vucicem. Ne cudi uopste sto njihov kafic Savanova krsi zakone. To je samo prirodan nastavak kriminalne delatnosti!!

84 138

mitar

pa zato tako?!? Pa uredno plaćaju sve što Aca, Neša i Sinisa traže.

55 152

Naivni Srbin

Kada ce se dogoditi da se ujutro lepo probudim,umijem,popijem kafu i prelistam stampu bez straha da cu u njoj naleteti na ovakve ili slicne SNS svinjarije.

65 147

radojko

Najveća siva i crna ekonomija je u trgovini (švercerskoj) i uslugama. Svaki dan po Srbiji na renoviranju kuća i stanova rade hiljade "majstora" koji cene određuju od oka a evre uzimaju u džep. Državi ništa ali su oni glasači vlasti.

39 70

Anonymus

Ma da ja vama svima kazem: Nosite se vi svi lepo u ..... Kad ih ne zatvaraju zbog neizdavanja racuna vicete "Tamo ne vladaju srpski zakoni, gde je PU?!". Sad ljudi odrade sve po zakonu i zatvore im lokal (uzgred, znate li koliko ce ovo da se odrazi na profit privrednog drustva?), Vi opet tu trubite. Kakav ste vi narod nezahvalan bre..

20 27

Menadjer

Da nije botova na vestima,pomislio bi da je neko stvarno poceo da radi svoj posao

66 83

Zemunac 100%

Ko je vlasnik ovog lokala?Ko je vlasnik ovog lokala?Ko je vlasnik ovog lokala?Nikada neće moći da se zna kao i ko je rušio Hercegovačku.

79 74

Izem ti sistem

Prisutnost botova samo ide u prilog rasvetljavanju cele priče oko bilo čega u ovoj zemlji. Inače, BNV ima promotivni štand na nekoliko lokacija, nadam se da neće svi biti napredni i pretvorene u slične promotivne restorane.

41 73

Meeeee

Žrtveno jagnje.

121 188

Realista

Odlicna reklama za "inspekciju" da pokaze kako nema nedodirljvih...kazni zasticenu firmu dok su svi na godisnjem i gubitka nema - takodje, novcana kazna moze biti minimalna. Kao i sve do sada, zabava za lakoverne.

471 866

Bojan Sabac

Restoran??? Zar nije promotivni stand?

484 1109

Saša

Antiću, pa šta je ovo. Sve smo radili po zakonu. Kakvo je ovo pozorištance

227 447

Milke

Taman da se ode na godisnji. A u Septembru ponovo rade ... Doduse mozda sa novim vlasnikom he he

318 655

Max

Hahahahahahahha

218 392

Sonja Mogorjelo

Jel se to Sava Savanovic povampirio i otvorio restoran???

206 251

đape

Vlasnik Savanove je mnogo veći 'vampir.

64 77

Damjan

Koja trećerazredna komedija, to prolazi samo u Severnokorejskoj Srbiji

380 699

Kimi

Da li je moguće da je poreska počela da radi svoj posao?!

235 516

Sava savanovic

A botovi ti udarili dislike, ne znaju kud teraju

227 455

Megi

Ma nemojte kasti,na lokaciji Beograda na vodi prosto nemoguce.

293 545

Balkanska ruta

Oni radnici iz srušenih objekata u Savamali su bili prijavljeni. Ovo neko smešta našem prepoštenom Vučiću.

380 656

Picasso

A jel inspekcija takodje proverila do kada vazi privremena dozvola na osnovu koje je objekat izgradjen?

416 486

Ee

Pa kako ovo sinisa, aco, neso...?

358 924

Biljana

Vrlo jednostavno...radnike pustili na kolektivni odmor (verovatno neplaćeni), a onda napisali kako je inspekcija zatvorila, a sve u cilju promocije vlasti i "dokaza" da ne postoje nedodirljivi. Na žalost, mnogo je onih koji će ovo progutati.

64 47

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo