Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Neocortex

Meni nije jasno da nekome smeta što se vodi proces za utvrđivanje činjenica? Da li se plaše tih činjenica ili više veruju prekom sudu svojih partizanskih predaka nego što veruju današnjim?

6 11

Happy

Uzasavajuce, nikakva rehabilitacija ne dolazi u obzir!!!

32 8

Darko

Samo ću reći Jajinci i preko 70.000 pobijenih civila i ratnih zarobljenika. Nedić nije ništa radio iz nudže, nego je još pre rata bio poznat kao vatreni germanofil koji se javno divio nacističkom vođi i sistemu, poput Ljotića i Milana Stojadinovića. Knez Pavle se lično zauzeo da bude penzionisan i pored čina generala i ranijoj vernosti kruni, zbog njegovog pisma u kome je tražio od kneza i namesničke vlade da se otvoreno svrstamo na stranu Trećeg Rajha i podržimo sve što oni rade, drugim rečima i progono Jevreja koji je uveliko trajao širom Nemačke. Dakle ne radi se o nekakvom saradniku iz nudže, nego osvedočenom profašisti.

36 9

Batakinta

sve se to radi zbog imovine... gospoda današnji potomci ima da se obogate

25 7

Mile

Naravno da je zbog imovine . Ali zasto da se imovina otima ? U pitanju je General , iz ugledne imucne porodice . Njegova porodica je godinama , generacijama sticala . Neka je i napravio gresku, neka odgovara , ali zasto da se otima imovina i da to koristi neko ko je u gradjanskom ratu pobedio ? Kakve veze ima imovina sa saradnjom sa okupatorom ?

9 15

Glina 1995.

Ništa čudno kad pogledate ko vodi Srbiju,sve presvučeni radikali i julovci,jedini dosledan je jedan SPS-ovac,(nažalost),muzički animator i konzument žestokih pića,premijerka koja nema svoje JA...A posle rehabilitacije Draže Mihailovića i eventualne rehabilitacije Milana Nedića bio bi red da to isto uradi i Hrvatska prema Andriji Artukoviću ili Anti Paveliću.

30 7

Advokat

Zemlju vode isključivo sve sami presvučeni komunisti i zato nam je tako kako nam je.

4 3

dovla

Advokat Živanović je naveo da iz spisa predmeta proizilazi da je Nedić "izražavao ljubav prema slobodi i narodu" i da je jedini cilj njegovog delovanja bilo spasavanje života nevinog stanovništva" Odraz te "ljubavi" prema sopstvenom, srpskom stanovništvu je i figura načelnika tajne policije, MONSTRUMA dragog jovanovića... (ne zaslužuje ni da mu se ime napiše velikim slovom!.. a rehabilitujte i njega, što kad ste vec zaređali!?)... a ljubav prema sugrađanima, Jevrejima, se ovaploćuje u činjenici da je Beograd PRVI glavni grad u porobljenoj Evropi koji JE PROGLASIO "JUDENFREI" STATUS!!!...

44 10

istoričar

Dajte ljudi, koliko puta treba ponoviti da je prila o "JUDENFREI"obična laž koja je lansirana od strane hrvatske propagande tokom devedsetih, kada su se svojski trudili da oblate Srbe u svetskim medijima. Nije vam jasno?! Ne bih sada išao u detalje i širinu, ali zna se po imenu i prezimenu koje osobe su podmetnule tu laž svetu. Što se Nedića tiče, mada nemama nameru da ga branim, ali njegova vlada i policija nemaju nikakve veze sa progonom Jevreja. Čuveni hroničar jevrejskog naroda u Beogradu i Srbiji, gospodin Jaša Amulin, više puta je javno govorio i pisao da Nedićeva vlada jeste bila kvislinška, ali nije vršila ni hapšenja ni egzekucije nad Jevrejima. Ko ne veruje neka proveri, ovo je XXI. vek i net više nije luksuz malobornijih. Iza hapšenja i deportacije beogradskih Jevreja je stajao isključivo SS uz pomoć Gestapoa, pošto oni nisu hteli nikome da prepuste taj zločinački posao. Šta više, mnogi Beograđani su rizkovali živote spašavajuči i krijući Jevreje. Jevrejska opština u Beogradu i Srbiji je 60-ih ili 70-ih godina, nemojte me držati tačno za godinu, izdala knjigu o stradanju Jevreja u Srbiji pod okupacijmo, i nigde ni reči nije napisano o krivici Nedićeve vlade u odnosnu na stradanje njihovog naroda. Pazite, to je bilo vreme tvrdog komunizima, znači vreme kada se o Nediću sigurno nije ni moglo ni smelo govoriti u superlativu, pa čak i tada časni autori knjige nisu hteli da lažu i falsifikuju činjenice. Srpski narod nikada ni najamanje nije radio da Beograd bude očišćen od Jevreja, koji su bili decenijama njihove komšije, prijatelji, kolege... Dosta više komunističkih i antisrpskih laži i podvala.

9 15

Коста

Зашто пљујете по сопственом народу? Зар је могуће да у Србији још увек има оних који верују у лаж како су Срби побили и протерали београдске Јевреје, а нису нацистичко окупатори, који се тако исто односили према Србима. Читајте шта о томе пише г-дин Јаша Амулин, чије сам бројне радове читао, човек који по цену живота не би лагао или клеветао ни Српски ни било који други народ, него је написао како јесте било. Он сам наводи да "... антисрпска пропаганда у иностранству (почев од Туђмана) настоји да прикаже да је недићевски режим подједнако крив као и Немци за уништавање Јевреја у окупираној Србији...". Аутор још наводи да Недићева власт "... није одлучивала шта ће са њима бити, нити их је сама убијала...". Аутор са гнушањем одбацује тезу хрватске публицистике (др Фрањо Шуњек) да је антијеврејство „део српског националног бића“ и наводи убедљиву противаргументацију из пера др Андрије Гамса, професора Правног факултета у Београду и Александра Левија, помоћника јавног тужиоца у Србији, нажалост сада већ покојних. Сам Јаша Алмули је током последњег грађанског рата, живећи у Лондону, личним обраћањем уредништвима британских и америчких еминентних листова и часописа („Индипендент“, „Тимес“, „Wалл стреет Јоурнал“, „Лондон Ревиеw оф Боокс“ и др) оштро одговарао на лажи које су у њима објављивали туђманови пропагандисти, као и на аргументацију којом су ту причу досољавале „домаће снаге“, попут директора Института за европске студије у Београду (војвођански полујеврејин Ласло Секељ). Доста више пљувања по Србима, стварно је превршило све границе.

9 17

BeoGrad

Zamislite da Francuzi rehabilituju Petena?!

45 7

branislav

da nije bilo ljudi kao sto je bio Nedic mene i mnogo drugih ne bi bilo.On licno je mojoj babi Nataliji ul.Gospodara Vucica Beograd Vracar dodelio penziju kao udovici sa petoro dece pa su nekako preziveli rat - ovo je realnost a politika u onom uslovima bilo je gore nega 1945 ili danas u svakom slucaju nije slao srbe u klanicu Sremskog fronta ili Trst ili raskomadao Jugoslaviju (komunisti) danas. Ako ga ne pomiluju sada neka postenija i hrabrija generacija ce to uciniti.

17 50

MB

Jeste, bilo mu jw samo do spasavanja nevinih života, ali damo NEKIH nevinih... ostali su bili za dusegupke. Sramota je sto mu se naslednici uopste javljaju. Neke zrtve njegove saradnje sa okupatorom na žalost ne mogu nista vise da traže...

42 8

E-krem

Ulepsavanje istorije ide dalje.Bas ste “frizeri”.

97 17

Mile

Samo se u Srbiji rehabilituju ratni zlocinci...Ali nikakvo cudo, jer nam ratni zlocinac sedi u Skupstini, a mnogi cetnici su rasporedjeni na drzavne funkcije...

160 18

TT

Nedić je prvo voleo sebe, pa onda "srbe", i gde su tu Romi i jevreji i drugi državljani Srbije? Prave ga zaštitnikom a bio samo poslušnik. Naslednicima Nedića je više stalo do imovine koju je država oduzela tom kvinslingu, nego do skidanja ljage.

183 21

Bаtаnidza

буразеру ти не знаш ништа. Питај ко је још у животу Србе из ндх, са КиМа и македоније и кад добијеш одговор биће ти много јасније ко је у ствари Недић Милан.

21 98

Gari

Puknite od muke komunisti

28 145

Milan S

Nema to veze sa komunizmom,vec sa anifasizmom I moralom.

91 11

Moša

Ti i ne znaš šta podrazumeva pojam komunist ili komunizam nesretniče.....

79 15

Kapetan Горки

komunisti ? Pukni od muke narode Ssrpski kada rehabilituješ kolaboratora sistema koji je pokušao da nas izbriše sa lica zemlje

103 13

Tt

Nedic je pre rata bio otvoreno pronemacki nastrojen. U ratu aprila 1941. je bio komandant na juznom frontu, znacajnom zbog mogucnosti povlacenja prema Grckoj ali je medju prvim polozio oruzje i Nemcima u zarobljenistvo predao najveci deo od ukupno zarobljenih vojnika Kraljevine Jugoslavije, uglavnom Srba. Primera radi Nemci su u Zagreb usli u 10.aprila a tamo gde je komandovao general Nedic, u Skople 8.aprila. U tom kontekstu treba sagledati i saradnju Nedica i Nemaca tokom okupacije. Dakle ovo nema veze sa komunistima vec ima veze sa izdajom. Da nije posle rata bilo komunista verovatno bi mu sudio vojni sud Kraljevine.

112 12

Bаtаnidza

многи не знају, и не треба им замерити. Само један је довољан да изда и та јединица не постоји. То се десило 41 и 90 па и данас чим нису све јединице адекватно попуњене. Зато проучите све чињенице и онда нешто коментаришите. Навешћу вам мој пример из 78. Кад сам свом старешини нагласио да оног ког је наградио због цинкарења сутра кад неко нападне земљу прво ће њега одати, што се и обистинило деведесетих година, а тај старешина је тада остао без текста. Иначе ово је било тада у Пули и на Брионима.

32 11

Kuntabezkinte

2018-ta godina...a čime se mi bavimo...

78 12

Mile

a sta te cudu kad drzavu vode uglavnom cetnici..

69 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo