Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Bogoljub

Nemci su glupi sad će Tramp da im objasni sa svojom Sega Mega Trend ekonomijom.

7 1

Jooj !

Amerikanci,koga Vi izabraste !

7 1

Ha,ha,ha !

...Reče čovek kome su Rusi pomogli da postane predsednik USA !

10 1

Bogda

Koliko je ova izjava puna nelogičnosti: Nemačka je zarobljenik Rusije jer uvećava količinu gasa koju nabavalja direktno od Rusije umesto da taj gas nabavlja skuplje preko postojećeg gasovoda ? Da li bi Nemačka bila zarobljenik SAD-a ako zbog SAD-a ne bi potpisala ugovor sa Rusijom za koji ima interesa? Da li neko zaista veruje da je Nemačka u 21. veku u opasnosti od napada Rusije na njenu teritoriju?

20 6

Nečastivi na doručku

A što štiti Nemačku od Rusije?? Ka kada bi štitio Nigeriju od Nikaragve. Nemačka i Rusija nemaju dodirnih tačaka - osim ekonimskih interesa. Malena i gola, siromašna teritorija Nemačke, daleko od granica Rusije - nema nikakav potencijal za Rusiju. Ama baš nikakav, u smislu vojnih aspiracija Rusije prema njoj. Sa druge strane, za Usa ima izuzetan značaj, zato je i drže okupiranu i muzu kada god im treba. Američko zamorče (Nemačka) sad još treba da svoju industriju ostavi bez preko potrebnog jeftinog, kvalitetnog i stabilnog gasa (čak ni u međusobnom ratu - Rusi im ne bi isključili gas zbog ogromnih prihoda iz tog aranžmana! Nemačka je potpuno bezbedna i sigurana u stabilnosti tih isporuka!), te da umesto toga kupuju američki gas koji je - preskup i ograničen za dopremu i isporuku. Cela ujdurma gusara preko okeana je oko toga. 15 dana nakon bombardovanja i uništenja fabrike Sloboda iz Čačka, američka firma, kao drugoplasirana na tenderu (kao prva, posao je dobila Sloboda) - preuzela je isporuke vojne opreme za jednu prijateljsku zemlju... Sve je jasno u anti-ruskoj ne više histeriji - već - šizofreniji koju šire klasični svetski pirati sa one strane okeana.

13 8

Jazz

Tramp je najsmesniji predsecnik USA...Lupetanju nikada kraja 😊

17 7

Djordje

Tramp je u pravu. Nemacka (Merkel) je glavna zagovornica sankcija prema Rusiji a prva to ne postuje dok druge drzave zbog toga trpe gubitke. Nemacka duguje milijarde za zajednicku odbranu i preko takvog lopovluka ne sme se preći. Ipak su čisti racuni osnov demokratije.

12 22

Goxi

vaznija je nama Evropa, nego Tramp, jer ako on sruši Eu, i ovo malo "stapa i kanapa" sto imamo, nestace.Ne daju nama pare Amerikanci, nego Eu.Samo je problem sto se te pare koriste u licne svrhe a ne u poboljsanje drzave i drustva.

15 5

Buda

Engleska je zagovornica sankcija potom Francuska ,Poljska zatim Njemacka itd !!bivsi predsednik Sroder je akcionar u tom projektu i VELIKI prijatelji PUTINA!!

8 4

Ex Ljubomir

Najsnažnija privreda Evrope , ruski talac , najvažniji član južnog krila NATO pakta Turska , kupuje ruske rakete , najveći američki saveznik na Bliskom istoku SA , dogovara sa Rusima cenu nafte , ko je u stvari pobedio u "hladnim" ratu ??

18 12

Zver

SR Nemacka je od kraja II svetskog rata bila kolonija SAD. Da, činjenica jeste da je SAD maksimalno ulagao u Nemačku (kao i u ostatak evrope) u poratnom periodu, ali je to bila 'investicija' koju su tokom narednih decenija naplaćivali. Nemacka i dan danas ima najviše američkih baza, zar ne? Današnja Nemačka pokušava da se otrgne okupacionoj vlasti SAD i da stiti svoje, a ne nterese SAD. Šta je u tome loše?

30 12

Aca Diagnoza

@Zver mnogo gluposti je ovde rečeno. Iskreno ja bih jako voleo da smo mi jedna takva “kolonija” i da imamo takav politički i ekonomski uticaj na Evropu. Gledaj manje Pink i proputuj pa onda pravi analize.

10 7

Nikolija

u koju koloniju okupator ulaze?ist evropa je za to vreme bila,,slobodna"i razvijala se do prosjackog stapa...

5 2

11111

Bla... Bla... Bla

9 5

AAF

Trampov nastup je logican,on je i hladnoratovski projekat republikanaca.Ne treba zaboraviti da je II Hladni rat,koji je poceo u martu 2014,god sadaa u zreloj fazi a to todrazumeva i lomove(doci ce ,recimo i do naglog zahladjenja odnosa Grcke i Rusije).Ovdasnji ne shvataju situaciju.

20 5

Aca Diagnoza

@AAF hvala Svevišnjem da ti razumeš situaciju da nam je objasniš!

7 6

seljak

Odlican komentar

2 0

čekaj, čekaj..

umesto toga budite pod našom kontrolom i naš zarobljenik!

29 10

Sebe ne mozes slagati

Hteo je reci postali ste talac i Rusije. A mi bas ne volimo kada je nas talac imalo talac nekog drugog!

18 6

gandra

tramp deli samare od ranog jutra - po nekim informacijama tusk je naprasno napustio zasedanje nato saveza

21 6

Dr Milojko

Tusk je izabran u vođstvo EU uz protivljenje Poljske, njegove domovine. To dosta govori o njemu. On zna da je naš predsednik "veliki Srbin"; tipični sitni birokrata.

14 1

Stormtrooper

Ekonomija i profit. 😏

15 0

Rus

Nemacka privreda je sve jaca i jaca. Amerima to ne odgovara.

38 5

Kaludjer

Nemačka je počela da gleda svoj interes. Sto da Poljska i Ukrajina zaradjuju pare na tranzitu gasa, kad moze to da radi samo Nemačka!!

29 3

Stormtrooper

Gledaju svoj interes jer počinje da ih svrbi novčanik a pogotovo bogataše. Da spomenem da nemačka ima mnogo stranaca što znači da joj se može dogoditi rat sličan kao u bivšoj Jugoslaviji.

12 20

Soda-So,Lukavac

Nije daleko od Istine. Treba dodati da je Frau iz Istočne Nemačke gde je Putin Radio

15 21

Posmatrac BB

domet razmisljanja do Puracica

20 3

DTT

Stitite Nemacku od cega? Nezavisnosti?

19 8

Nikolija

lep primer imas ist.pruska jedina kolonija u svetu u 21 veku.

2 3

Ne Znam

Samo amerika da zivi , ostali ko vas je.. tako zeli tra..

29 6

Pera

Ma Nemci pojma nemaju. Umesto da gas kupuju direktno od Rusa i sami ostvaruju profit od reeksporta, bolje da uzimaju preko Ukrajine i Poljske i da njima plaćaju tranzit.

35 2

misko

Nemoj da nas branite ko boga vas molim.koga ste vi branili u zadnjih 70 godina taj je ostao i bz naroda i bez države.

26 7

Seljak

E ovo postaje zanimljivo. Jedva cekam Helsinki 16-tog

22 0

Ivan

Sto je najgore - Tramp je u pravu

13 40

11111

a ti si njihov? :)

14 6

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo