Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Majka Mara

@Majka Mara Potpuno ste u pravu, tako sam i ja postupila kada se nasilje odvijalo u skoli, samo mi skolu nismo promenili, dete je uz nasu podrsku ostalo i resen je problem - sa roditeljima, PP sluzbom i razrednim staresinom :) Verovatno niste pazljivo citali - moj sin je setao psa kada je napadnut, dakle nije bio u skoli pa da imamo mogucnost identifikacije napadaca. I sada - da, brani se, i ne, ne razvija agresivnost. Od srca savetujem da posetite neki od treninga krav mage, da biste razumeli o cemu je rec.

0 0

k7

oduzeti nasilnike od roditelja...staviti ih u popravne domove(izdvojeno odeljenje za nasilnike) na jedno godinu dana... ako i dalje budu pravili probleme...stavljati ih zatvore...ako budu mirni onda ih vratiti roditeljima...pa da vidimo kakvi ce mangupi tamo biti...kad vec roditelji nisu sposobni da ih vaspitaju...onda nece ni da ih imaju... I da...AKO NEKO MALTRETIRA, PREBIJA I PRETI UBISTVOM ONDA TO NIJE DETE VEC ZIVOTINJA I ZASLUZUJE ZIVOTINJSKI TRETMAN...bez obzira na to sta je uzrok njegog/njenog ponasanja...

16 1

Ike

Ma da. Verovatno je to CIA organizovala protiv tebe, druže direktore. A sve u cilju otimanja Kosova i Metohije. Što će i istorija da pokaže. ČUVAJTE DECU U ŠKOLAMA! TO VAM JE POSAO!

23 0

BAKA

Roditelji, upisujte decu na borilacke vestine da bi mogli da se odbrane od nasilnika. Od drzave, odnosno od njenih institucija nema koristi. Oni se ne mesaju u svoj posao. Vazno im je da su na drzavnim jaslama, a probleme guraju pod tepih. Neko je dao komentar da roditelji treba da se udruze i podnesu kolektivnu tuzbu protiv svih odgovornih pocev od ministra prosvete pa dalje, a ako sud ne reaguje,postoji medjunarodni sud. Treba ih hitno nauciti pameti, dok se ne dogodi jos tragedija.

46 7

Majka Mara

Pre 3 meseca moj 11ogodisnji sin ode da proseta psa i vrati se sa masnicom ispod oka. Sutradan sam ga upisala na odbrambenu borilacku vestinu. Krav maga se zove. Da ne verujete sta je sve za 3 meseca naucio... odbranu od raznih vrsta napada udarcem ruke, noge, noza.... Baka je u pravu. Ja moje dete vaspitavam da se brani.

12 3

@Majka Mara

Dokazano je da borilački sportovi kod ne malog broja dece samo povećavaju agresivnost, čak i od one dece koja nisu bila agresivna. Rešavati problem nasilja tako što ćete decu terati da i sama budu nasilna, odnosno da uče da se biju, jeste kao da vatru gasite benzionm. Kada je pre 14 godina moje dete, koje tada imalo 11 godina, bilo žrtva nasilnika koji su mu nekoliko dana otimali novac za užinu i cepali knjige ako odbije da im isti preda, ja sam rešila tako što sam deci tih roditelja pismenim putem preko advokata zapretila privatnim tužbama, direktora škole i razrednu pošteno naribala pred punom zbotnicom, a dete prebacila u drugu i bolju školu. Nije mi plalo na pamet da svoje dete učim nasilju.

0 3

gaudeamus

Ne znam da li imaju kapacitet da rese problem. Bilo da se radi o deci koja su otkrila medijum za resavanje licnih frustracija ili decaku zrtvi . Samo strucnjaci mogu da pomognu.Ako ostane na Skoli-mrka kapa-dosadasnje izjave plasirane u medijima, ne obecavaju. Naprotiv!

27 0

Povratak Majstora

Osrednji kadar radi po osnovnim školama. Razredne starešine naročito žene se neprimereno i oblače. Psiholozi dok rade s detetom sve vreme gledaju svoj mobilni čak i dok s roditeljima komuniciraju....Jednostavno čim dođeš u školu i na roditeljski shvatiš da samo dolaze da bi dobili platu, a nivo predavanja prepričavanje lekcije iz knjige. Sve šturo. Dete je u pravu što je odmah prijavilo pretnje i majka koja je sve alarmirala, jer se po direktoru vidi da se ne zanimaju previše, a dete za tren nastrada.

39 5

Seljak

Pro forma drzava,vlast,sudstvo,skolstvo, zdravstvo. Jednom recju, vreme za katarzu ozbiljnu

32 0

matori

Hoce da smene naprednog direktora pa poslali decu da se bodu nozevima? Ovo ni Vulin ne bi umeo da iskonstruise

45 1

Micia

Slušao sam izjavu direktora Gorana Maravića i ne znam koje obrazovanje ima (neko visoko sigurno ne) ali izgleda da mu je jedini kvalitet to što ga je na to mesto namestio SNS. I uopšte ga ne interesuje konkretni problem jednog deteta kome je život ugrožen, ni kako da reši problem grupe malih delikvenata. Jedino što ga interesuje je kako da sačuva mesto direktora. A to može jedino preko SNS-a. Slušajući ga, ne bih ga postavio ni za školskog famulusa, ali to je ipak kadar SNS-a.

78 3

Tinzi Limzi

Pre nego što je postao direktor škole, bio je nastavnik fizičkog vaspitanja u toj školi. Meni je predavao.

4 0

Lisa

Maltretiraju dete 9godina,a kad se dete iznervira,vice,rasplace se,pozali razrednoj,nazivaju ga,,Hepo-kockom,, i detetom sa kratkim fitiljem.Najteze je zlostavljanom,prijavio,ili ne stradace.Ako nista,razvlace ga psihol. po skoli,a onda ga nasilnici opet msltretiraju.

57 1

BGD 011

Evo teme za novinare N1 da krenu u istraživanja ponašanja dece u osnovnim školama. Tema je čini se neiscrpna a veoma ozbiljna, iako ministarstvo Prosvete tvrdi da je škola bezbedna za svu decu! Nije, i dobro se zna da u svakoj školi postoje deca koju njihovi vršnjaci grupno kinje i maltretiraju. Setite se malog Aleksa iz Niša koji je izvršio samoubistvo jer nasilje nad njim u školi nije prestajalo a država je na sve njegove vapaje i vapaje njegovih roditelja ostala nema. I danas država čuti zašto je sa malim Aleksom moralo tako tragicno da se završi. Skandalozna je izjava ministra Sarcevica kojom pravda nasilje u školama rekavši da prosto postoje deca kojima na čelu piše tuci me, maltretiraj me?!

66 0

Danka

Dopustili su ne činjenjem, da predmet o Aleksinom samoubistnu, zastari?! Zašto nije usvojen odlično napisan, "ALEKSIN ZAKON"dostavljen Skupštini?! Stajao je tamo, sve do zastarivanja predmeta i nije usvojen?! ZAŠTO?!?! Rekla bih upravo zbog direktora, koje ministarstvo postavlja, kao što je ovaj smušeni gosdpodin, koji objašnjava ne objašnjivo, umesto da reaguje, po svojim ovlašćenjima?!

1 0

KaleBrdo

Počeli klinci k'o SNS, to su oni postavili kao standard: nisam ja njega, on je mene i slični fazoni.

56 1

Mislim svojom glavom

A šta ćemo ako dete nastrada,ne moraju da ga izbodu nožem,mogu da ga prebiju ilu psihički maltretiraju,da mu se podsmevaju,da nagovore i druge učenike da to isto mu rade,da ga izoluju i da većina učenika ne razgovara sa njim iz straha od tih kabadahija. Naš zakon je jako blag,treba spustiti granicu krivične odgovornosti sa14 na 10 godina,kako je to u Vel. Britaniji. A kod nas Tim za borbu protiv nasilja i uključivanje Centra za socijalni rad koji izrekne meru pojačanog nadzora. Gospodo škole su nemoćne. Sve je to do porodice koje su kod većine malih nasilnika disfunkcionalne. Ne sme više da se.dogodi ni jednom detetu da digne ruku na sebe(mali Aleksa),da prođe kao onaj šestogodišnjak na Novom Beogradu,jer ako ne stopiramo nasilnike mi kso društvo smo podbacili. Znači što pre doneti Aleksin zakon i spustiti krivičnu odgovornost na 10 godina,naravno i roditelji da plate visoku novčanu kaznu.

44 0

homosapiens

Ništa se neće promeniti sve dok ministar na čelima ove dece čita "muči me" umesto "pomozi mi"

125 0

Lane

Naravno da su škole nebezbedne, naravno da nikad ništa ne preuzimate i tako će i biti dok vas lično neki roditelj ne tuži i ne odere od para, i razredne starešine i tzv psihologe i pedagoge i direktore škola

114 9

Već Viđeno

potpuno ste u pravu škole ništa ne čine na suzbijanju nasilja pogotovo kad je u pitanju verbalno nasilje. Kad se obratite razrednom odgovor je dečija posla, psiholozi izjednačavaju mučitelja i žrtvu. Nasilna deca potiču iz svih slojeva društva često se iznenadite kad saznate da mucitelji potiču iz uglednih porodica a onda se to zataškava do te mere da dete izloženo nasilju i njegovi roditelji trpe dodatno nasilje od institucija koje treba da im pomognu.

30 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo