Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Građanin Bezopasnih Namera

@Zamboni nisam pisao o čistokrvnosti nacija, samo sam izneo mišljenje o nastanku nacije na teritoriji bivše jugoslovenske republike Makedonije. Objasnite ako je drugačije... @Nik ne etiketirajte me kao nacionalistu, jer to nisam. Sami ste rekli da zbog nečega "vuku istorijski problem". Zašto neko "vuče" taj problem, a neko ne? Jasno je da nacije nastaju i nestaju, a normalno je da relativno mlade nacije "vuku" taj problem, dok se izbore (ili ne izbore) da njihov identitet i nasleđe budu u potpunosti priznati. Ovo je jednostavna i objektivna istina koja mene ne deklariše kao nacionalistu... a i malo šale, čak i ako je neprimerena, nije ruganje... Šta ima uvredljivo u tome ako neko nosi neke osobine Srba, neke osobine Bugara ili nekih drugih naroda...

2 2

Jbg

Dobro razumite čoveka tvrdi malo pazar,pa ni mi do pre 12 godina nismo znali kako se zovemo,da li Jugoslavija,Srbija i C.Gora,Si CG pevali himnu nepostojeće države Hej Sloveni,polako dok malo ojačaju...

8 2

Zografski

Ivanov moze JEDNOM da odbije da potpise sporazum, kad odbije on se opet vraca u sobranju a vec drugi put nema pravo da odbije i hteo nehteo mora da potpise.

26 1

Građanin Bezopasnih Namera

Nacija koja živi na teritoriji bivše jugoslovenske republike Makedonije je svojevrstan miks naroda država sa kojima se graniče. Mogla bi se nazvati Miksedonija :) Pa kantonizovati kao Švajcarska ;)

31 9

Nik

To je klasičan primer kako nacionalisti gledaju na Makedoniju, zbog toga vuče istorijski problem. Sasvim pogrešno i netačno shvatanje, a kao najgore još veće ruganje na sve ono za šta su se borili kao mali narod...

10 3

Zamboni

ne postoje čistokrvni ljudi ili nacije. Sam koncept nacije je fikcija.

8 2

Mila

Rusi se ne mire sa gubitkom uticaja, preko svoje pete kolone nastavljaju rovarenje po Balkanu.

34 10

Pravda_1

Pametno.

13 22

U prolazu

Super i šta sad Ivanov? Da budete blokirani još pedeset godina zbog bezveznog imena? Zovite se i Ajvarija, ali omogućite ljudima da normalno žive i imaju šansu za boljitak i razvoj. To bi barem tako bilo u normalnom Svetu, ali nažalost ne i na Balkanu.

52 10

Milan

@U prolazu šta lupas čoveče, niti će Makedonci za pedeset godina u EU niti će bolje živeti ako promene ime! Ali promenom imena gube obraz!

16 47

ducista

U normalnom svetu? Pa V. Britanija je zaratila sa Argentinom zbog ostrva udaljenih od Britanije 10000 km.

5 1

Gille

A da kumuje Srbija, sa menom "Juzna Srbija", kako se nekad i zvala Makedonija, kada je bila "slavna", u vreme kada ju je Srbija oslobadjala od Turaka.

50 48

Prava ideja

e da da, zapravo dobrim delom 19. veka i u Srbiji a i u Evropi taj deo se zvao Stara Srbija. Prema tome možda mogu da nas pitaju da li imamo nešto protiv da se stvar reši na taj način

19 15

Nikson

Pa neka kumuje! A kako se zvala pre toga? Pa pre toga, pa opet pre toga? A kako da kumuje Austrija Vojvodini? Ili Hrvatska Sremu? Hm? Sve su to gluposti, istorija je kombinacija svega i svačega... previše je glupo pozivati na svoje periode dominacije. To je sušti neo-nacionalizam! Opustite se malo...

13 3

Lolita

Ivanov je ruski eksponent destabilizacije Seberne Makedonije...rusite ga!!!

86 29

Might is Right

Ko moze promeniti ime drzave? Premijer? Vi to ozbiljno?

22 41

xz

Eto ti ga sad... a juce se hvale kao da je sve gotovo.

30 12

Luka

To je predsednik gradjana!

20 63

Vančo

Samo napred Makedonci i to će da se reši ko i ono prošle godine. Novo je ime dobro nosi sve atribute države i tog prostora. Interesantno je da neki ovde pa i neki državni službenici podržavaju VMRO dpmne on kao da ne poznaju istoriju, pa tek 1923 moj pradeda je skinuo uniformu boreći se sa po tada Južnoj Srbiji upravo protiv tadašnjih VMMROvaca koji su pucalli na vojsku žandare ustanka dizali, nejasno je šta je interes onog Živaljevića prošle godine u aprilu bio, da li je bio lični ili državni.

55 7

Micia

Grci su dobili sve što su želeli zahvaljujući Zaevu. Ostaje samo pitanje za koga radi Zaev : za Makedoniju ili ....

33 105

Lauda

U kom paralelnom univerzumu ti živiš? Javna je tajna da je Ivanov ruski čovek.

63 10

clan elite

Rusi rovare gde stignu!!

113 34

Bole

Koga Vučić I Vulin podržavaju? Ivanova I VMRO ili Zaeva I Ciprasa....

80 9

Njet

@Bole vidim da se ne oglasavaju, sto mi deluje da su za tu Rusku opciju: sto veci haos na balkanu, to bolje

53 4

Toza

Da li se Predsednik drzave bira neposredno ili u parlamentu?

17 15

Antieu

I treba da odbije, dobro nije predlozio velika albanija ili americka ispostava za ime drzave.

42 112

Wtf

Rusi mute preko njihovog pajaca

112 31

Zoe

Zvanično ne, danas je ruski šef diplomatije Sergej Lavrov, na konferenciji za štampu koju je održao sa svojim grčkim kolegom Nikosom Kocijasom, izjavio da pozdravlja i podržava postignuti sporazum.

12 9

Dragan

Sličnost sa Ukrajinom krajem 2013. godine uopšte nije slučajna. Putinovi puleni prave probleme po svaku cenu, pa čak i po cenu građanskog rata. Ivanovu je bitniji Krim od Severne Makedonije i Balkana.

95 36

Neko Negde

tada doduše nije Putin taj koji je mutio već SAD. Ali da situacija da se stvara nestabilnost i da narod na kraju pati je slična. Zašto je uopšte bitno koja strana muti i zbog čega kada sve to rade za svoj račun. Mali običan čovek na kraju uvek za sve ispašta a samo želi da živi normalno i slobodno. Pa i redakcijo daj bre jednom objavi ove komentare da ne kucam više za džaba

20 43

Milos

Bravo Zorane! I nama treba jedan takav ovde

71 39

đAVo

Imamo mi goreg!

66 11

dub

Makedonski nacionalisti žele antičko nasleđe, i ekskluzivno pravo na ime Makedonija i Makedonac. Negiraju slovenske korene, i vezu sa Bugarima i Srbima. Grci su u pravu, i napravili su ogroman kompromis!

133 17

Grizman

u pravu si 100%.

42 7

Modesty Blaise

ne mogu da verujem da cak i makedonski nacionalisti (kakav oksimoron!) mogu biti toliko blesavi.

2 2

Petre

Ruski petokolonas u Makedoniji, iliti makedonski Viktor Janukovic...rusko podlo, jadno i bedno!

140 28

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo