Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

istinomer

Ekonomsku politiku zemlje uspostavlja Vlada Srbije a ne MMF!!! Totalna zamena teza i fake news od strane komentatora i svih medija u Srbiji!! Vlada Srbije odlucuje o akcizama i penzijama a ne MMF!!! Na kraju krajeva MMF zagovara smanjenje nameta na platama sa ciljem da se pospesi privreda sto u svim zemjama Sveta bez izuzetka dovodi do povecanja plata zaposlenima i eventualnog poboljsavanja zivotnih standarda kroz vecu potrosacku korpu. Medjutim, za to treba zakonskii podici minimalnu zaradu kako privatnici ne bih svu ostvarenu ustedu sebi stavili u dzep. Takodje, treba dati odredjene subvencije/podsticaje privrednicima koji ustedu u raznim nametima itd iskoriste za reinvestiranje i unapredjivanje svog poslovanja. Ali sve su to puste zelje, kada imate uvazenog profesora Ekonomskog fakulteta koji i sam osporava tako nesto. Pa dali stvarno mislite da je sve to slucajno? Jedini zakljucak je da se ovde sistemski ne zeli napredak i boljitak zivota, jer drugacije ne mogu da ocenim komentar profesora.

6 0

Nikola

Utroba mi se okrece od samog pomena MMFa. Ne mislim da nam misle dobro, al jednako tako, cenim da bez njih mnogo toga ne bi mogli! Dakle, biramo manje zlo i drzimo fige za sto vise dobrog!

4 139

Limed

Kadija te kudi, kadija ti sudi! MMF je tu da nam pomogne, nesporno, al ne bas sirokogrudo! Onako, na malo, na kasicicu, da osetimo, al da se ne razmasemo! Njima nije u interesu da se obogatimo, da ludacki napredujemo. Njima je u interesu da smo pod kontrolom i u granicama koje njima odgovaraju, sa kojima oni manipulisu.

4 105

Mik

Po meni se prvo treba ustanoviti sistem naplate poreza i doprinosa, i pripadajuce sankcije za one koji to ne rade! Al ne tuzicemo te, pa ti se ne pojavljuj na rocistima, pa tako godinama. Ne, ne! Odmah, po hitnom postupku kod sudije, blokada imovine, kao i zenine, mamine, svalerkine...pa da vidis kako se puni budzet!

3 130

petar pan

Naravno da je dobro, mi jos ne mozemo samostalno. Ndam se da cemo i mi jednog dana kao Madjari...

257 2

Bojana

Pokazaće vreme da ovi što pljuju po saradnji sa MMF-om mogu samo da se stide izgovorenih reči.

234 4

Kozimo

Naravno da su došli jer ovim našim "stručnjacima" u vladi treba tutor.

9 262

Pedja

Slažem se sa g. Savićem, svi pljuju po MMF-u, ali upravo je MMF spasio budžete mnogih zemalja uključujući Slovačku i Poljsku. Naravno svako ima svoj interes tako i oni, ali milsim da su bili najmanje bolni.

237 3

Ceca

Kad su demokrate oterale MMF budzet nam je došao skoro do bankrota

234 1

Pravda_1

Mislim da se, Savić samo šali.

4 251

srbijaekonomskitigar

Estradni ekonomista

7 234

suzana

Korak napred

235 0

E moj profesore

Okačite svi vaše diplome mački o rep vajni ekonomisti, stabilizovane javne finansije a dug povećan za 10 milijardi, pa to bi bolje uradila moja pokojna baba!

27 360

Toza

Svaka budala moze da stabilizuje finansije tako sto se zaduzi za 10 milijardi evra, smanji plate i penzije, poveca PDV, poveca takse i akcize ( posebno na struju 7,5%), smanji socijalna davanja, poveca poreze(posebno na nekretnine),cena dizela najskuplja u okruzenju osim Albanije itd.itd.

4 115

Vera je Nada

Tim koji pobedjuje ne treba menjati?!

264 7

Binasr

Odlika nesposobnih, pozajmim i dodjem ti.

13 313

Gale

I Vucic se zali na N1, a ovo je vest koja u potpunosti podrzava vlast. Da li iko moze da zamisli da se na nekoj od rezimskih televizija objavi bilo kakva vest koja je kritika rezima ili koja nije kritika opozicije.

14 322

Pedja

"Zakon" o smanjenju penzija ukinuti odmah. Neko bi morao da suvislo objasni zbog cega ce se ukidanje "zakona" izvesti tek u novembru. Koji su to realni razlozi? Takodje, obavezno doneti plan o vracanju otetog novca penzionerima.Bolje da to uradi drzava na razuman nacin jer je drugi nacin neuporedivo skuplji za drzavu ali, nazalost, i mnogo izvesniji da ce do njega doci.

16 308

Pravo=pravda

Ako cemo do sitnih "crevaca" onda bi trebalo da odgovaraju oni koji su povecavali penzije pred svake izbore i da objasne koji su to "realni razlozi" koji su ih na to naveli.

104 360

Baron

Sta je tu dobro?! A nama sve gore.

12 290

Sitna riba pljuckavica

Strahovito dobar aranžman. Još 30 meseci sa stopom privrednog rasta 0,8-0,9%,najboljim u regionu. Platni razredi su šargarepa na kanapu. Treba dati veću platu onom ko to zaslužuje. To se kosi sa politikom partijskog zapošljavanja,koje glasi:što manje rada,što manje znanja što veća poslušnost, to veća plata.

19 295

mileva

pa kad vlada nema znanje mora sa mmf

19 403

preČETNIK sadLAŽOV

Najbitnije je zbog Malog da se ne zaigra, mora biti pod nadzorom.

25 322

Gavrilo

Za vas je dobro , jer ste u talu sa njima, a kako je nama pitate li se?

22 544

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo