Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gojko

Kažu da se manje sliva u budžet zbog povećanja munjmalca ali zaboravljaju da će radnici potrošiti tih silnih 2000din u nekoj radnji ili pekari i samim tim kroz PDV vratiti 20% u budžet. Poslodavci će profitirati zbog novih transakcija jer u Srbiji ima mnogo više nego 350k ljudi ba minimalcu. Bdp će ove godine da raste zbog licne potrošnje. Povećanje minimalca je dobar instrument za to. Zato svakih 6 meseci da ide gore 10%. Idealno bi bilo da se ne placa porez na minimalac e sad sto pola Srbije namerno daje minimalnu platu to he druga tema. Ovaj Atanackovic godinama sedi u se ekonomskom savetu i prima žestoku nadoknadu za to. Sto fa ne pitate da priča malo o profitu na kraju meseca od poslodavaca? Koliko zaradi pekara, mesara, str? Tu se nešto ucutao, bitno da će jadne gazde propasti zbog 20eur a u dvorištu 3 auta.

1 143

Jelka

U cemu i u kojoj oblasti mi mozemo imati pozitivne efekte,kada nam je stvarnost crna,pa ovaj narod placa i otima mu se po nekoliko puta za jedno te isto,kakvo smanjenje poreza kada odmah podinu porez na vise stavki i efekat jos veca otimacina zalosno.

5 88

Batina iz raja izašla

E, moj Atanackoviću! Velike plate 50000, 60000 dinara. Baš me zanima, kolika je tvoja?!

46 167

dasa

Nema on platu njemu sta ostane.

4 132

Vita Godominac-pokret 6. oktobar

Prikazacemo vam zbir finansiranja neproduktivnog i produktivnog sektora Srbije iz vrlo skromnog budzeta.Neproduktivni sektor-Penzije,skolstvo,zdravstvo,milicija,vojska,politicke partije,poslanici,socijalna zastita,javni radovi i kapitalne investicije,kultura,sport i to profesionalni i amaterski,pravosude,restitucija,subvencije i donacije za poljoprivredu,opstine,pisani i elektronski mediji,javni servis RTS, prirodne nepogode i odrzavanje infrastrukture a na drugoj strani imamo SKROMNI NEREFORMISANI I NETRZISNI PRODUKTIVNI-PROIZVODNI SEKTOR,industrija,zanatlije,usluzne delatnosti,poljoprivreda i takse,akcize i porezi.Ovakav odnos 15 prema 5 ukorist neproduktivnog nemoze izdrzati ni nbudzet Svedske koji je veci deset do petnaest puta od naseg.Nas Marsalov plan nudi resenje za umnozavanje budzeta koji je uslov za stvaranje humanijeg drustva koje drasticno smanjuje nasilje u porodici i drustvu,dize stepen tolerancije i zaustavlja belu kugu.

37 278

Sir Oliver

U SUNOVRAT se ide pravolinijski.

25 86

RND

Sve je to lepo i treba da nastave u tom smeru. Međutim, prostim praćenjem novčanih tokova firmi treba da uhvate poslodavce koji i dalje izbegavaju plaćanje poreza isplatom 'sivih' plata (pola na ruke pola na račun) a tako i plačkaju svoje zaposlene smanjujući im prosek i kreditnu sposobnost...

15 146

Mladi racunovodja

Dokle cete vise da favorizujete ove ljude koji ne znaju ni da izracunaju koliko su porezi i doprinosi na zarade. Gospodin se izdaje za predstavnika privrede a ne zna da je ukupno opterecenje zarada s povecanjem minimalne cene zarada poraslo. Nije se smanjilo, jer se neoporezivi deo povecao samo na iznos poreza od 10 odsto koji placa poslodavac, ali je sa povecanjem minimalne cene rada doslo do povecanja preostalih 54 odsto opterecenja zarade u koje spadaju doprinosi (penzioni, zdravstveni i doprinos za slucaj nezaposlenosti). Kada se to sabere ukupno opterecenje je vise za otprilike 8%, nije manje. Neverovatno da neko ko se izdaje da vodi poslodavacku organizaciju nema obicnog racunovodju da mu uradi kalkulaciju zarade. Neverovatno je i da svi novinari u drzavi nasedaju na politicke price i da niko ne zna da upotrebi formulu za izracunavanje zarade i izvede prostu racunicu. Srbija je skroz pukla zemlja u kojoj vlada neznanje.

47 186

Isprani Mozak

za STR porezi i doprinosi na licnu zaradu su oko 80%! Na bruto platu od 36000 dinara, 20200 dinara ide vlasniku STR, a 15800 dinara drzavi. Plus na to porez na prihod 840 dinara. Zasto su vlasnici STR diskriminisani u odnosu na radnike?

4 141

Strahinja

Kada sve saberes, na kraju se oduzmes .

28 82

Bibi

Mislim da tu niko nije mnogo dobio. Da su opet radnici osteceni.

24 163

Luigi

Moja plata nije porasla ni dinar od 26000 koliko je bila

38 155

Dragoslav

Tvoja plata nije 26.000 nego 41.206. Ni procenat zaposlenih u Srbiji to ne razume. A da bi išta funkcionisalo mora da razume bar 75%.

16 147

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo