Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

hiperbola

da, drugi su krivi a mi smo andjeli. Sad mi je jasno na koga se av ugleda.

1 1

Boki

Mi srbi ne treba da brinemo za Rusiju i njenu teritoriju dovoljno je mocna da zaštiti sebe već da brinemo da njihov drugi hladni rat ne podgrevaju u našoj zemlji tako da daleko im lepa kuća a mi sto pre u onom pravcu u kome su krenule sve naše komšije nevalja p...ti uz vetar.

1 0

JFK

Da ali vi ste za sada u ozbiljnom nokautu nakon napada na Siriju.Ne znam kako mozete povratiti ugled nakon one blamaze.

22 7

West is the best

Koliko je meni poznato postoji samo jedan snazan vojni pakt i jedna vojna sila koja se zove NATO alijansa. Rusija je raspadom Varsavskog pakta izgubila kolonije u Istocnoj Evropi i izgubila taj hladan rat. Rusija je porazena raspadom SSSR-a, jer niko nije hteo da ostane sa gubitnikom, osim Srbo-komumista koji su 1990-tih napravili od zemlje RUSKU GUBERNIJU ( koja na zalost jos traje ) sa luzerima. Zato nam tako ''dobro'' ide.

30 10

NELIPSI

Postoji vojni,odbrambeni savez ODKB ili Taskentski ugovor-savez-Rusija,Belorusija,Jermenija,Kirgistan,Kazahstan,Tadzikistan,Srbija i Avganistan kao posmatraci.Putin je zakazao hitan sastanak ovog saveza povodom bombardovanja.Sirije.

5 9

miroslav

Nije to tako jednostavno, nije Rusija bila njihov izbor, ona je iznuđen saveznik, jer zapadne zemlje su prve priznale nezavisnost: Slovenije, Hrvatske,BiH i tako redom. Nije dovoljno da ti želiš nekog za saveznika, osim toga potrebno je da i on želi tebe. Srbija je mogla biti saveznica NATO-a pod uslovom da se složi sa raspadom SFRJ, da prizna avnojevske granice nezavisnih država, i da sa Kosovom potpiše sporazum. Istina moglo je to biti mnogo bolje, i bez rata, ali nismo imali političare kompromisa, nego isključivosti. Niti im je SSSR šta obećao, niti je to mogao, jer se i on raspadao, a sada drugi su krivi što smo birali Miloševića i Markovičku, to je samo za utehu.

9 7

Bole 011

Americka bomba demokratija> Kina 1945-1946.Korea 1950-1953,Kina 1950-1953:Gvantemala 1954: Indonezija 1958: Kuba 1959-1960: Gvantemala 1960:Peru 1965,;Laos 1964-1973. i nema vise mesta do 2018 da vam napisem samo jedno godinu bez rata mi navedite

4 5

Rade

Kgbeovsko klasicno podmetanje, hladni rat je bio u upotrebi posle II SR u odnosima dva bloka Warsavskog i NATO. Raspadom WB u paramparcad i postankom Rusije regionalne sile poput Turske i Irana situacija se drasticno promenila, posto postoji samo jedan blok.

20 6

Voja

Ruski medved čuva ono malo zuba da zaštiti sebe a šuma je več prepuštena.

32 5

miroslav

Koju je teritoriju izgubila Rusija? Da li je sada veća, ili kada je bila Sovjetska Federalna Republika? To su medijski spinovi "slobodne štampe".

6 8

NELIPSI

Lavrov je u pravu.Bilo je vise faza u I hladnom ratu,zatezanja i popustanja -detant,SALT sporazumi,pa kraj detanta 1981.god.(pogresno nazvan II Hladni rat )itd.Medjutim ovaj II Hladni rat je mnogo opasniji.To se moglo ocekivati u njegovoj ranoj fazi u protekle cetiri godine.Sada je stvarno sve moguce osim nuklearnog sukoba ( u tom slucaju nestalo bi naroda ,pa bi se smisao vladanja izgubio).Moguce je i da.dodje do knvencijalnog sukoba dva bloka na teritoriji trecih zemalja.Ono sto je najgore , II Hladni rat ce obeleziti 21.vek.

7 11

@bora

Izvini a koja su to dva bloka NATO i koji je drugi ?

18 4

NELIPSI

Bora-organizacija kolektivne bezbednosti

2 3

miro

Ti si jedini video Srbiju u nekom vojnom savezu, a posebno ti je jako to sa hitnim pozivom Putina da se održi sastanak tog bloka. Mašta može svašta.

6 0

NELIPSI

Miro - ODKB Je registrovana u Ujedinjenim nacijama a Srbija ima status POSMATRACA i to je opstepoznata cinjenica.Mislim da je vest o hitnom sastanku ODKB pustio Sputnjik.

3 1

NELIPSI

miro -Sire informacije o radu u ODKB moze vam pruziti poslanik Milovan Drecun koji je sef delegacije u skupstini ODKB.

2 1

miro

To nije vojni blok, nemaju jedinstvenu komandu.

2 1

NELIPSI

Miro-Vojno-bezbednosna alijansa-ODKB,

0 0

Arandjel

Nista nije bez razloga, tako i ova izolacija Rusije. U lazi su kratke noge.

27 7

miki

S tim što Rusija danas nije ono što je bio SSSR. Da se ne lažemo.

30 2

NELIPSI

SSSR je tada bio zadovoljan.Imao je nekoliko kolonija u Evropi koje su porazom u I Hladnom ratu izgubljene.

25 4

miro

Samo se vi tešite , a za Rusiju ne brinite, niti je poražena, niti je izolovana, naprotiv ima bolju ekonomsku saradnju sa razvijenim Svetom nego SSSR ikada.

6 8

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo