Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Alex

glup text

7 1

Los Prevod

Vecina telefona je dizajnirana da radi 2-3 godine a softwerska podrska se daje obicno na dve, rekoh za vecinu telefona!

5 0

Neocortex

Telefoni sad imaju litijum-polimerske baterije, a za koje je normalno da se pune što češće, čak i da su tokom cele noći na punjaču, jer pametni telefon prekuda dovod struje kad se napuni.

13 1

Machine X

Svaki uređaj kao i komponenta imaju svoj radni vek koga ne možete produžiti , korišćenjem iz dana u dan smanjuje te njihov radni vek tako to funkcioniše ništa nije večno.

14 0

Boris

Koliko pre mesec dana, na nekoliko sajtova je objavljeno da je baterije bolje puniti cesce i to cim opadnu za 25-30%. U moru kontradiktornih informacija - najbolje je uciti na greskama, pozeljno, tudjim.

36 0

VVK

Ne razumem sta je pisac hteo da kaze? Punjenje baterije tokom cele noci nema veze sa jacinom struje punjenja. Slabiji punjac ce sporije puniti bateriju i na taj nacin joj potencijalno malo produziti vek. Zato nije lose staviti bateriju na spor punjac, preko noci, kada nam nije bitno da se brzo napuni.

9 0

Michael Gray

Ako računar prepozna USB uređaj povezan na njega kao high power device, onda po specifikacije mora da za USB 2.0 daje min 500mA dok za USB 3.1 je to 900mA zato se telefoni pune sporije na računaru nego na punjaču koji su velikom većinom deklarisani na ne manje od 1000mA i neretko 2A. Kontroler punjenja na telefonima je većinom podešen da vuče što više struje kako bi se brže punio. Smanjuje jačinu struje za punjenje jednostavnim merenjem pada napona koji se dešava kada preopteretite punjač. Naime ako na punjaču piše 5V 1000mA telefon to ne čita niti bi mu verovao ako bi znao da pročita, a nemojte ni vi. Telefon prvo proveri napon na ulazu i zakluči da je nivo odgovajući za punjenje pa potom pušta sruju malu struju kroz bateriju. Naglo povećava struju po svojim predefinisanim stopama do, ili svog definisanog maksimuma ili do trenutka kada izmereni napon na ulazu opadne na nivo koji nije dobar za punjenje (npr 4,7V). Kada primeti dovoljan pad napona on se vrati na stepen manju struju i tu zadržava nivo dokle god napon ne padne ispod zadatog nivoa. Neretko se dešavaju sledeće dve greške prilikom punjenja: kablovi za punjenje i prenos podataka su lošeg kvaliteta sa jako tankim ili oštećenim provodnicima pa sami svojim otporom generišu pad napona. I drugo je da ne verujte nikome, a pogotovo ne politčarima i Kinezima koji lepe nalepnice.

52 3

Aleksandar.dmx

Sreća pa novi i dobri telefoni imaju Li polimer, a ne Li jonske koje su deset puta lošije..

22 1

Pantolomej

I sta ste vi ovde nama rekli? Da sedim pored telefona i cekam zelenu lampicu i odmah iskljucim sa punjenja? Ja punim svako vece vec 2 godine i traje baterija ceo dan. Svaki pametni telefon iskljuci sam punjenje i dopunjuje 1% sto su neke od aplikacija aktivne. Za taj 1% nece sigurno unistiti bateriju.

61 7

Jul Briner

Sony sa Battery Care sistemom, i nemas frku

17 3

Srbin

Od N1 nisam ni očekivao ništa drugo, baci kosku pa ko preživi. A ja stvarno imam problem sa baterijom a punjači su razni a svi pune. Smatram da je najbolje puniti preko Com-pa. Jer jesste sporo, al uzima k'olko joj treba.

19 9

Dejan

Ima za nekoliko dolara da se naruči merač struje/napona koji ima i opciju da prekine kolo posle određenog vremena ili kad provali da je telefon pun.

9 2

Ubre

Znam odavno i izbegavao sam noćno punjenje dok sam imao telefon sa malom baterijom,a sada sa baterijom od 5000mah koja se sporo puni nemam vremena preko dana da napunin pa mi lakše preko noći

11 2

dragan

mora da je motorola

10 1

И тд...

Hatsi Zejn, vlasnik kompanije "Ossia"zivi izgleda na nekoj drugoj planeti.Temperatura od 15-22,slabij punjaci i ostale gluposti.Imamo li svi takve mogucnosti pa sve i da je istina?

39 2

Dr

to je sobna temperatura.

7 6

fx

pa imamo mogućnosti, ja imam utičnicu za punjenje u frižideru, ide preko ups-a koji je takođe u frižideru a vrata od frižidera držim malo otškrinuta... i sve ok!!

25 3

BB

Kad govorimo o zaštiti od prenapajanja koristiti samo standardni fabrički kabl. Svašta sam kupovao i na kraju se opet vraćao na standardnu fabričku opremu. Neki firmirani kablovi pune recimo peticu ili sedmicu jednako kao oni iz kutije ali nakon priključivanja istih na iPad bez obzira na strujni priključak ostaju dekodirani i neupotrebljivi. Nameće se zaključak da je iPad bolje zaštićen i kodiran bez obzira na struju, 1.0 ili 2.1. Koristim iPad iz novembra 2013. koji gotovo nikad nije napuštao sobnu temperaturu i baterija ne pokazuje nikakve slabosti.

16 32

Seljadin

Punim iPhoneSE Samsungovim punjačem iste amperaže, a kabl je od iPhonea. Nemoguće je da kabl utiče, osim ako je neki kineski noname da su toliko loše žice da se na njima gubi snaga zbog velike otpornosti.

0 0

Bojan

Noću je struja jeftinija...😉

151 7

Bojan

Kako kome 😊

29 5

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo