Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Gogi

Istina: protest je zbog "trećeg pola" koji se konvencijom uvodi ispod žita, a ne zbog sprečavanja nasilja nad ženama. Ali pošto vi volite da budete polovično informisani...

11 10

Prosecan gradjanin

Evo zanimljiva cinjenica. 1943 Cetnici su sklapali ugovore (neki su i ocuvani) sa NDH. Dobijali bi novcane nagrade po ucinku u borbi sa partizanima. Evo danas ponovo imaju zajdnickog neprijatelja- Prava zena. Mozda ce zajedno raditi da bi odbranili svoje pravo da tuku supruge

11 11

Kapetan Metropolis

Veoma interesantna tema. Možete da nađete tekst konvencije na sajtu evropske komisije. Iako se slažem sa većinom tačaka protiv nasilja nekoliko stvari koje mislim da nisu u redu, na primer: "...take the necessary measures to encourage all members of society, especially men and boys, to contribute actively to preventing all forms of violence..." Zašto je napisano posebno muškarci i dečaci? Da li to znači da smo genetski predisponirani za nasilje prema ženama odnosno da smo nasilnici po rođenju?

52 43

oDee

ukratko, da

48 10

Lane

Da, to baš to znači na žalost

34 9

Kapetan Metropolis

@oDee Znači, već sam osuđen za zločin samim tim što sam se rodio kao muško? Čestitam, upravo ste izvršili diskriminaciju na polnoj osnovi. Ustav Republike Srbije na to ima da kaže: "Zabranjena je svaka diskriminacija, neposredna ili posredna, po bilo kom osnovu, a naročito po osnovu rase, pola..."

57 30

Filip

Mozda zato sto statistika pokazuje da u vise od 85% slucajeva zrtva nasilja bude zena, a nasilnik muskarac...

48 17

Kapetan Metropolis

@Filip slažem se. Godišnje bude oko 10.000 prijavljenih slučajeva. Moj argument je sledeći: zašto zbog 10.000 nasilnika mora 3 miliona muškaraca da snosi odgovornost? Zašto sam ja kriv jer neko koga uopšte ne poznajem bije svoju suprugu/devojku? Zašto se meni spočitava, kada ja poštujem zakon i poštujem pravila? Neka institucije rade malo svoj posao, neka se uključe oni koji su za to plaćeni i neka se nasilnici procesuiraju imenom i prezimenom, a ostavite kolektivnu krivicu sa strane.

13 11

Lija

Zele da naglase da nasilje nad zenama nije samo zenski problem (jer ga predominanto vrse muskarci) i da se ne moze resiti ukoliko mu se i muskarci ne suprotstave. Gusenje omalovazavanja i objektifikacije zena je vazno za sprecavanje nasilja nad njima - zene su ljudi, ne inferiorne lutke i kucna posluga. Sto se urodjene predispozicije tice, muskarci imaju visi nivo testosterona od zena, ali urodjene razlike postaju manje bitne sto je narod prosveceniji.

4 1

Aja Vasil

Nažalost, izgleda da većina jeste, a koji nisu, steknu to kasnije u ovom našem divnom tradicionalnom i primitivnom društvu. I pored toga što postoji određeni procenat zlostavljanja muškaraca od strane žena, sinova od strane majki, on je daleko manji u poređenju sa zlostavljanjem žena od strane muškaraca. Uostalom vrlo je jasno definisano "all members of society" - sve članove društva, a "especially men and boys" a naročito muškarce i mladiće, i to je adekvatna formulacija. Žao mi je ako se osećate pogođeni, ali ako niste nasilnik ili žrtva nasilja i obrnutom smeru, shvatićete zašto je naglašena nasilna aktivnost muškaraca i mladića.

8 3

Zoran

Važno da je tu molitva.

54 2

Aleksandra

Koliko treba da budes slab kao muskarac, da se bojis da ti zena na papiru ima ista prava i bude zasticena... toliko o muskarcinama na Balkanu

104 25

ANTE BAN

ALEKSANDRA- dušice draga; jedan moj "profesor emeritus" znao je reći;"Nikada nije dobro suviše generalizirati!" Ipak- u globalu; jesmo suroviji od okruženja! Znate; surovi balkanski kamenjar radja surove ljude, koji u životu 2 i više puta oblače uniformu, a ne bih se kladio da neću ponovo! Ipak- malo se i pretjeruje; zamislite ove krute evropske uzuse, koji meni brane da otkidam glave poskocima, a oni da ugrizaju koze u mome kamenjaru,it.! Neće da može- draga!

26 49

nomino

Kakvi Balkanci...

61 8

Gero TZ

Ne razumem, ja čekam komentar ANTA BANA, da saznam jeli ovo u Zagrebu ili Kinšasi.

55 9

Slave

nema ga nesto. Ali javice se kada treba da nas spusti kao barbare (varvare) ili da nam on pripreti :)

34 3

Maxa

Ne razumem. 10.000 ljudi se skupilo da brani pravo muža da bije ženu. Stvarno ne razumem.

161 26

Evropa voli primitivce

Omiljeni evropski primitivci. Kapiram de je i Kolindi srce zaigralo.

88 10

in83

ja trazim prava za muskarce jer ako ovolika prava dobijaju zene i prednosti gde su tu prava muskaraca i muzeva? sve se banalizuje u zadnje vreme je tolika hajka da sad su svi muzevi nasilnici i mucitelji zena.jos malo i bicemo mi muskarci ugrozena vrsta..

50 102

Miss S

ne bojte se, necete.

20 12

Vucko

Kasno se setili za tu suverenost. Bila je Hrvatska suverenija u Jugoslaviji nego sada.

89 14

Milutin

Eto nacionalisti svih boja protiv prava zena, rodne ravnopravnosti i sprecavanja nasilja u porodicama. Ustase i cetnici opet na istoj strani, kao od 41. do 45. sada protiv Istanbulske konvencije.

150 36

Хомер

Чињенице кажу да усташе и четници никако нису били на истој страни. Генерал Михаиловић је одликовани борац противу фашизма од стране више држава,Сад,Француске, Пољске, Чехословачке итд. Одликовања је добио за време и после рата. Павелић је нацистички слуга који је у суровости превазишао газде. Чињенице,необориве

20 7

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo