Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Sindikalac

Autonomija! Neka univerziteti proglase nezavisnost nad drzavom kao ovi sa juga, posto u ovoj zemlji vlada bezakonje i moze svako da radi kako sta stigne. Posle ovoliko siroke autonomije koju su dobili, pa sta drugo preostaje nego nezavisnost i privatizacija univerziteta. Tome u prilog ide i cinjenica da su citave familje zaposlene na pojedinim fakultetima. Neki su menjali ime fakulteta da bi ostali na funkciji, kao recimo Miroslav Babic u Kragujevcu. Sada im jos zakon o VO ide na ruku, ali oni selektivno biraju sta im iz njega odgovara, a sta ne, tu je magicna rec "autonomija!". Bas vas briga za stanje u kome ste se nasli. Bitne su vam samo vase privilegije i kako da sto duze glodjete budzet. Neki bi i posle penzije da ostanu. Rektora podrzavam samo zato sto zabranjuje penzionerima da ostanu i posle penzije. Rodjacko zaposljavanje NE, fasizam NE, to sto gura sina kao i gomila drugih profesora NE, itd.

11 0

Bojan

Ko ne leči aferu Indeks dobije Arsenijevića za rektora. Nije propast počela juče. Propast je počela nerešavanjem problema, na angažovanjem suda i skrivanjem iza autonomije. Ako su afera Indeks i Rektor Arsenijević deo autonomije univerziteta, onda izvinite...

14 2

Ivan

Šta još treba taj rektor da učini da bi ga nadležni smenili ?

15 2

Mister NO

Ne mogu tvrditi da li je rektor bahat ili ne, da li je zaposlio sina ili ne, da li sin ima lažnu diplomu ili ne. Ne znam. Znam samo da je rektor nešto rekao pre izvesnog vremena, što je naljutilo vrhovnog komandata. E, sad ... vi pronađite šta i zbog čega.

8 12

Ministar

Ovo je pravi put da rektor postane ministar. Zar ne...proveren

5 7

Marija

Pa zar nije ista situacija u Kosovskoj Mitrovici?Jedina razlika je u tome sto se ovde ne radi o rektorovom sinu,nego bratancu,ciji je doktorat cist plagijat!Isti ovaj odbor je predlozio njegovu ostavku kada je bio dekan Medicinskog fakulteta,a on nakon toga unapredjen u rektora!O cemu pricamo?

20 0

Mrgud

Ovde uopšte nije reč o doktoratu, njegovoj originalnosti i kvalitetu. Doktorat niko ne osporava. Ovde je reč o datumu upisa, u par dana. Zvanično. Nezvanično je reč isključivo u osveti i nepodobnosti, političkoj.

2 9

Istinoljub

@ Mrgud Inace opste je poznato da za prijavu na doktorske studije kandidat ne mora da ima sve polozene ispite i diplomu sa osnovnih studija. Doktorske studije po modelu Medicina Kragujevac, a osnovne po modelu Pravni Kragujevac.

6 1

Miroslav

Molim vas, a g e je autonomija univeziteta koja svuda u svetu postoji?

11 15

Petar

Drzava mora uvesti red u visoko obrazovanje. Ne moze to biti polje bahatosti i zloupotreba. Ja se nadam da je ovo pocetak raspleta i vracanje Univerziteta u Kragujevcu na pravi put. Mislim da treba ispraviti greske napravljene neresavanjem afere indeks, odnosno da je potrebno utvrditi odgovornost na svim nivoima Univerziteta u Kragujevcu.

28 7

Kisobran

Skupstinski odbor moze da trazi smenu rektora, ali zato ne moze da trazi oduzimanje titule dr Nebojsi iz Beograda.

59 0

Ja

Najbolje muftiju Za rektora

45 2

Cica

Kad SNS zglajzne sa vlasti nece imati ko da stiti njegove mahinacije. Koliko ima fakulteta u Novom Pazaru koji su nikli kao pecurke jednom ce se i to procesljati.

7 0

Stefan

Jedino nisu zgrozeni poslusnici na tzv. Univerzitetu Arsenijevic & sin. Posle neresene afere Index i ove afere na Medicinskom i rektoratu resenje je katanac za to leglo primitivizma, nepotizma i finansijskih zloupotreba. Ili da Ministar smeni Arsenijevica i uspostavi Univerzitet h Kragujevcu ili da mjnistar da ostavkj i prizna da ima privatizovanih univerziteta finansiranih novcem gradjana.

36 8

Prof

rektor se ne bira niti smenjuje na skupštinskom odboru. Ako ima elemenata krivičnog dela molim prijavu, ako ne, izabran je po zakonu i molim lepo, ni meni se ne svidja što je Vućić predsednik ali trpim. I stvarno sada sumnjam da iza svega ovoga stoji g-dja Djukić Dejanović ili neki drugi koji bi nekog svog da udomi sa rektorskom foteljom.

49 14

Predrag

Potpuno ste u pravu,odluka SKUPŠTINSKOG odbora Srbije,ako bi se primenila,srušila nezavisnost Univerziteta,a to SNS vrlo dobro zna!Prema tome,njihov čovek ostaje na odabranoj funkciji!!!!

29 7

Nesina posla

A poslanica DS Aleksandra Jerkov koja je i trazila sazivanje Skupstinskog odbora je ili clan SPS ili radi za Slavicu Djukic. Stvarno preterujete, ali mora se skrenuti paznja za odgovrnosti na neke druge....

24 5

jednoglasno

Na skupstinskom odboru je bilo predstavnika poslanickih grupa opozicije Dosta je bilo, Demokratske stranke i SDP-a, dakle jednoglasno svi doneli odluku bez političke pozadine....

7 1

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo