Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jelena

Problem je sto statistika govori da smo u problemu

2 1

Nrs

Narod sve ce poginemo u boooginje brate mili!!!

6 3

Dr Milan Lekić

Epidemije u Italiji, Nemačkoj, Grčkoj i Rumuniji razlog su porasta broja obolelih u ostatku zapadne Evrope!? Okidač je migracijski talas i mešanje sa domaćom populacijom. Ali, za razliku od Srbije - u kojoj se brutalno nameće vakciinacija domaćeg stanovništva - u Nemačkoj se vrši sistematsak vakcinacija migranata, koji se svi nalaze u jednoj vrsti karantinske izolacije. Katastrofalna odluka da se izmešaju migrantska i srpska deca u školama, sadrži ogroman potencijial da Srbija i u aktuelnooj istorijskoj prekretnici dobije i epidemije tifusa, možda kuge... Vlast, na čelu sa predsednikom, samo iz tog razloga morala bi da završi na sudu. Niti jedan migrant u Srbiji nije vakcinisan. To je nezamislivo prema kriterijumima SZO i UN za zbrinjavanje migracionih pokreta i preventivne korake, kojih je svaka članica UN dužna da se pridržava, a oni su: karantiniska izolacija van urbanih sredina - sanitacione mere, voda, higijena - ishrana - SVEOBUHVATNI PROGRAM IMUNIZACIJE SVIH MIGRANATA, BEZ IZUUZETAKA; ZBRINJAVANJE MAJKI I DECE - ostale vrste medicinske pomoći. Vlasti u Srbiji, nerazumnom, dobro plaćenom, migrantaskom politikom - dovela je u smrtnu opasnost sopstveno stanovništvo.

32 10

Milan NS

Šta bre prićaš čoveče...koliki je kod nas bio procenat vakcinisanih u zadnje 3 decenije? Posebno kad nam razni "pametuju" preko Interneta? Migranti su krivi za sve???...Dosta rasizma!!!

6 7

DrGugl

Nije mi jasno ovih 94% nevakcinisanih, nepotpuno vakcinisanih ili nepoznatog vakcinalnog statusa. Ali je jasno da je 6% obolelih potpuno vakcinisano. Prema godištima među kojima je najviše obolelih, najverovatnije da u onih 94% ima najviše vakcinisanih (sa jednom dozom, jer se primala samo jedna doza).. Izgleda da je među obolelima najmanje onih koji sigurno nisu vakcinisani, što me baš zbunjuje. Zašto ne objave koliko je nevakcinisanih među obolelima?

10 9

Markoni34

Veliki broj nevakcinisanih rodjenih pre 1961. je prelezao male boginje i time stekao imunitet. Ostalih nevakcinisanih je vrlo malo. Otuda cinjenica da je najveci broj zarazenih iz grupe onih koji su primili samo jednu dozu vakcine. Inace nisam ekspert vec zakljucujem iz dostupnih informacija.

6 1

Snezana

Zna li se koliko je trenutno u Srbiji bolesnih od kancera, koliko ih umre na dnavnom ili mesecnom nivou, a koliko njih umre od infarkta. Za to ne postoje vakcine , a ni pouzdani lekovi. Za te bolesti ne postoje nikakva civilizacijska dostignuca. Ne zamajavajte vise narod.

23 22

Maja

Ne mešaj babe i žabe. Za male boginje postoji vakcina, jer se zna tačan uzročnik (MeV virus).

14 7

Lol

Pročitaj nešto više na temu kako nastaje rak, a kako male boginje. Spoiler alert- rak može da nastane iz najrazličitijih razloga, a male boginje izaziva 1 virus (zato imamo vakcine). Prati malo naučne časopise i to, ima progresa u pronalasku leka za rak

35 12

boginja

Dosta vise propagande i zaplasivanja. Mnogi nevakcinisani odrasli i stari bi se rado zastitili kada bi drzava obezbedila vakcine za sve, ali se ovaj aspekt problema ne pominje.

15 21

Ivana

Ima za 5.000 dinara u privatnim klinikama, pa mi koji radimo u školama a nismo vakcinisani moramo da platimo. Nema veze, izdržaćemo i to, a oni koji neće da vakcinišu svoju decu ako ih sad preskoči virus, sačekaće sledeće deljenje, pošto se ova epidemija neće zaustaviti tako lako.

3 2

Zoki

Jedina bolest koju smo bili iskorenili ponovo se pojavila zahvaljujući ljudskom glupošću i zlom namerom.

30 15

Pff

Koliko god loše zvučalo, treba da budemo srećni što samo 1 osoba ima encefalitis kao komplikaciju.

23 6

Dragana

Moje dete je vec 3 nedelje na respiratoru i ne pokazuje znake oporavka. Morbili su joj se "sasuli" u pluca. Inace nije vakcinisana zbog svoje hronicne bolesti,ali trebala je biti zasticena kolektivnim imunitetom koji nazalost nismo imali. Nisam je uspela sacuvati od ove opake bolesti...

10 4

Maja

Jadna ova beba od 15 dana. Zato služi kolektivni imunitet...

35 8

Južna Pruga

A o gripu ni reči to što su krcati dz.

12 16

Vlada

grip je nista. Sa grupom je isto kao svake godine, zavisi samo koliko to primetite. A epidemija malih boginja je ne samo zdravstveni problem vec i civilizacijski, kulturoloski problem. To je sramota za jednu drzavu u Evropi u 21. veku

30 9

Spin Doktor

Hehe, civilizacijski i kulturološki problem... A onda u vakcinisanoj Italiji i još više vakcinisanoj Nemačkoj u ovom trenutku bude preko 5000 i preko 1000 slučajeva. I nešto ne vidim da ih je sramota što su, gle čuda, Evropa i što za razliku od nas i žive u tom 21. veku. Pozabavite se malo statistikom (zvanični podaci) i videćete da se ovde samo diže prašina

11 7

Upravo

@Vlada male boginje se vode kao iskorenjene. Napredni u zdravstvu!!

10 1

E, Pa

@ vlada vi prosvećeni vakceri trebalo bi da znate da obolelih od gripa procentualno mnogo više godišnje premine nego obolelih od morbila. Postoje naravno i vakcine protiv gripa, ali i vakcinisani obolevaju, toliko o efikasnosti vakcina.

12 14

Ne

@epa Virus gripa je RNK virus koji jako cesto mutira, zato se svake godine vakcinises. A da mutira virus malih boginja, ne bi nam bilo spasa. Procitaj nesto, pa pisi

8 2

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo