Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Fpn

Kao ubedljivo najcenzurisaniji medij posto mi ne objavljujete komenare a ovamo furate pricu o slobodi govora, pa tako Vam zelim draga N1 da ne kritikujete Vodju jer ste isti kao on. Gospodinu Dezulovicu samo bih preporucio da je lepo sazreo novinarski, ali se secam njegovih tekstova iz Slobodne Dalmacije kada je na podrugljiv nacin pisao pesmice o pojedinim novinarima drukcije religije i nacionalnosti 90-ih, pa kako to da sada kriticki sagledava ovakve teme. Pa se pitam kako je doticni kameleon postao disident u susednoj zemlji (Srbiji). Ah da, setih se, Tovari na privremenom radu u Bg-u. Isti kao i njegovi Dalmosi na JNA.

2 8

Antibot

I sve ovo si napisao samo da bi ustvari proturio prvu recenicu. Prijatan sendvic.

1 0

Mandora

Gospodine Dežuloviću, vaše kolumne su melem za ljute rane idiotizama koji se polako ustoličuju u popriličnom broju evropskih država.

20 1

Tako je

Veoma dug članak. Javit ću ako se odllučim da čitam i pročitam.

2 31

mastermind

Ubedljivo najbolja kolumna do sad.

19 0

RP

Umetnostna dela (umetnička) se ne treba porediti, jer im je svrha da potaknu "nešto" u pojedincu. A Borisovi tekstovi su baš takva dela.

16 0

Produhovljeni hetero

Sjajno Borise, po ko zna koji put, istina u centar ispričana u prepoznatljivom stilu, filmski & zabavno .

20 1

BBBb

Bravo Borise. Borise, bori se !

25 2

Vanja

Nema dalje! Bravo! Da je više Dežulovića i njemu sličnih na ovom svetu, ljudski rod ne bi bio greška...

34 3

vl

Iz predrasuda nikne vrlo lako mržnja i nasilje. Poštivanje manjina i različitosti – što je to? Mrtvo slovo na papiru. Sjetim se onih koji misle da su toleranciju i ljubav pokazali homofobnim referendumom i osnaženi rezultatom idu dalje, postavljaju se kao autoriteti… pa premlaćivanja transrodne osobe, pa razbijanja ćiriličnih ploča, pa roditelja koji ne žele da im djeca idu u školu sa romskom djecom, pa svećenika koji se raduje smrti čovjeka pripadnika židovske manjine… pa čime su ti ljudi inspirirani da rade sve to? Dobrim - sigurno nisu. Ako misle da će zabranom, ignoriranjem, vrijeđanjem ili izrugivanjem različitosti doći do sreće, jedinstva… – u zabludi su. Jedini ispravan put je taj da prigrlimo ljude, da ih poštujemo, da im omogućimo da imaju sva prava i slobode koje i mi sami uživamo. Nemojmo biti Krnje društvo i oslobodimo se negativnog naslijeđa.

46 1

Svaka čast

veoma lepo i ispravno rečeno. Jasno je da su duhovnost i dobrota veoma retke..

17 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo