Komentari

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaca

Ovde se vidi sva bahatost institucija prema nemocnima. Ako je ministarsttvo izvsilo kotrolu doma, zasto nije neko dosao kod oca i da pogleda izvestaj lekara. Cim je dete imalo modrice, znaci da su ranije nastale. To se moze lako utvrditi kada je dete izaslo iz doma, a kada su dobijene modrice. Vidi se da smo kao pojedinci nemocni u odnosu na vlast i njene institucije.

22 1

Miska

Uzas malo je coveku njegove muke pa jos da mu takvo nesrecno dete maltretiraju kave su te osobe koje rade sa tim ljudima odzkle toliko agresije

25 1

Stts

A zašto odmah ovi kritički komentari? Autistične osobe ne znaju da lažu, ali ipak bi trebalo do kraja ispitati šta se desilo.

9 9

D61

Imam starijeg brata, 55 gdina, na nivou deteta od tri... Postaje nemoguće boriti se se sa njim. U privatnim domovima cela njegova nasledjena penzija i socijalna pomoć (40.000) ide njima i onda možda neće da ga biju...mnogo :(

20 1

Ogorcen

Decko moze po glasu da prepozna nasilnika, naci ga i poslati kod dugoprugasa u CZ. Zao covek je bezvredniji od krmace koja se tovi za klanje.

15 2

SEX, LAŽI I VIDEO TRAKE

Činjenica je da ministarstvo za rad i njihove inspekcije - osporava prisustvo - apsolutno i bez dileme - preko potrebnih kamera, po raznim smeštajnim ustanovama - "zbog privatnosti korisnika" tih ustanova, a verovatno i zbog pritiska diletatnata u agenciji za rodnu, radnu, polnu, bipolarnu, versku, radničku, zemljoradničku, rasnu i koz zna još kakvu ravnopravnost. Kvazi briga onih koji slepo kopiraju "evropske" standarde, dovodi i do toga da u javnim oglasima - ne daju da se traži, recimo, radnica, još gore, mlađa radnica, pa na oglas za teži posao, za koji je potrebna značajna snaga, poslodavcima se javljaju uglavnom i bezmalo penzioneri, većinom - bolesni. Još grotesknije - ako za podučavanje vaše, recimo, osmogodišnje devojčice - potražite studentkinju (recimo, srpskog jezika) - oglašivači odbijaju da stave takav oglas! On može biti objavljen samo ako je bez polne definicije, bez godina, bez ičega ! Javljaju se najčešće ili stari ili penzionisani profesori, u godine već duboko zašle profesorke koje su i zaboravile kako izgleda prvi, drugi razred osnovne škole, a kamoli način i pristup toj deci. Taj idiotizam u tumačenju i u "evropskom" pristupu u našem (svekopiranom evropskom) zakonodavstvu - ugrožava upravo ono i one za šta se navodno bore. Ugrožavaju čak i poslovanje. Tako, i kamere su preduslov bezbednosti upravao onih koji su i najugroženiji. Čuvanje privatnosti krucijalna je obaveza i zadatak date ustanove, pa tako i dostupnost snimaka - podrazumeva se, interna je i dostupna samo nadležnim organima. Snimanje ne podrazumeva samo zaštitu (brzo reagovanje osoblja kada uoči problem) korisnika jedne od drugih, ili reagovanje u slučaju nekog zdravstvenog problema, već i u slučaju neprofesionalnog i neprihvatljivog odnosa i ponašanja - zaposlenih. U tom slučaju, naknadna inspekcija neće imat težak posao otkriti istinu. Umesto dosadašnje stupidnosti u odnosu prema preko potrebnom i korisnom video nadzoru, treba hitno pristupiti njegovom obaveznom uvođenju!

15 6

Kasper

Nisam citao, ali minus sam lupio. Ovo su komentari a ne blog. Sram te bilo.

1 9

SEX, LAŽI I VIDEO TRAKE

@Kaser - sram te bilo što nisi pročitao, a lupio minus i tako pokazao svoj karakter. Još više te sram što time nisi pružio podršku u cilju zaštite i ovog momka, ali i svima kojima je ona potrebna.

8 0

transfer blama

Stepen razvijenosti jednog drustva ogleda se u odnosu prema nemocnima. Ovo je tuga do neba.

25 0

St

kakvi su tek domovi za stare i ko sve ne dobije akreditaciju. Ni lifta, ni slike u sobi, ni cveta u vazi, hrana minimum, ni grejanja u sobama dok neko revoltiran ne okrene ministarstvo a za par dana po starom - gazda vozi krosover

24 0

Razucaran

Veliki junak udara nemocno lice,tuga

82 2

Seka

Strava i uzas!

97 2

M

Uvesti kamere po domovima podhitno

101 3

St

I u vrtice, i da budu nakacene na internet, da svaki roditelj moze u svakom trenutku da vidi sta mu se radi sa detetom..

52 9

Radovan

A u toalete?Ne sme biti slepih tacaka.I da se prenosi na tv sa nacionalnom frekvencom.

5 3

Bisenija

Tuga je to teška! Treba 24h video nadzor u svim socijalnim ustanovama!

100 3

TRN

Postoji li način u ovoj državi da se ukinu krpelji kao što su Tržište rada i Centri za socijalni rad i da se sve to utopi u Fond za PIO. Neka o tome razmišljaju ovi iz Ministarstva za rad i Socijalnu politiku. Fond za PIO je vlasnik pola države a pola sredstva se prosipaju na ove krpelje, kakva šteta.

80 5

kgb sou

I sta sad, otac ce sina morati da vrati u dom na nastavak batina?

91 2

Bata Zava

Tuga

8 0

Marko

Onaj ko je u stanju da udari nemocnu osobu je zaista monstrum. Stvarno je strasno da imatoliko monstruma u ovoj nadoj jadnoj drzavi. Gde god se okrenes napad na nemocno zivo bice. Strasno.

11 0

* Sva polja su obavezna

Izdvajamo